Šef vukovarske policije: Napadače na tinejdžere pronašli smo u apartmanu

Screenshot: RTL

Načelnik vukovarske policije Vlado Božić je u razgovoru za RTL otkrio da su napadači na tinejdžere u centru Vukovara pronađeni u apartmanu. 

Policija je utvrdila da su napadači pripadnici navijačke skupine, no nije otkrio koje. Božić kaže da su napadači višestruko prijavljivani za kaznena djela i prekršaje, osobito one s elementima nasilja.

Razgovor šefa vukovarske policije s novinarkom RTL-a prenosimo u cijelosti.

Tri osobe su uhićene, čulo se da ste osobno išli tražiti napadače.

U potrazi za osobama koje se povezuju s ovim kaznenim djelom sudjelovali su svi rodovi vukovarske policije. Zatekli smo ih u apartmanu u Vukovaru, privedeni su u policijsku postaju.

U tijeku je kriminalističko istraživanje, za jednom osobom još tragamo. Svi oni su od ranije poznati policiji. Više puta su prijavljivani za više kaznenih djela i prekršaja, pogotovo za kaznena djela s elementima nasilja, između ostalog i tučnjavu.

Jesu li oni pripadnici navijačkih skupina?

Utvrđeno je da pripadaju određenoj navijačkoj skupini.

Mnogi roditelji su kazali da su neki od njih sudjelovali u tučnjavi u Grčkoj.

Mi smo tijekom istraživanja svoju pažnju usmjerili na kazneno djelo koje se dogodilo na području PU Vukovar, a u vezi ovog ne mogu ni potvrditi ni demantirati informaciju.

Otac jednog od pretučenih dječaka rekao je da su napadnuti zbog ekavice. Je li to bio motiv?

Motiv ovog kaznenog djela još uvijek je predmet kriminalističkog istraživanja.

Što je sa snimkama?

Unatoč dobroj popunjenosti kamera, u ovom slučaju kamere nam nisu bile od koristi. Nazočnost policijskih službenika na području PU vukovarsko-srijemske je uobičajena. Tako ćemo nastaviti i dalje, da budemo vidljivi i jamčimo sigurnost.

Kako stojite što se tiče kaznenih djela zločina iz mržnje?

Statistički pokazatelji su u padu. Mi smo 2022. evidentirali pet takvih kaznenih djela, tri u 2021., a 2023. nismo imali ni jedno takvo kazneno djelo. Ostala kaznena djela, imovinski delikti, gospodarski kriminalitet, su na visokih 92 posto.

Roditelji su kazali da će se okupiti u subotu na mirnom prosvjedu.

Prosvjed nije prijavljen, ako do njega dođe, nadamo se da će proteći u miru i bez incidenata. Mogu li roditelji sigurno slati djecu da šetaju po Vukovaru? Dapače, jamčimo sigurnosti. Mi ćemo i dalje biti na terenu i jamčiti sigurnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.