Slon ubio krivolovca u Africi, lavovi ga pojeli. Od njega ostale lubanja i hlače

Foto: Epa

NAKON što  je jednog krivolovca u Nacionalnom parku Kruger u Južnoafričkoj Republici ubio slon te pojeli lavovi, od njegovih ostataka pronađene su samo lubanja i hlače, javlja CNN.

Išao loviti nosoroge, slon ga ubio

Incident se dogodio nakon što je ubijeni muškarac tijekom ponedjeljka ušao u nacionalni park zajedno s još tri osobe kako bi hvatali nosoroge, stoji u izjavi iz Nacionalnog parka.

Prema policijskom izvještaju, jedan slon je iznenada napao krivolovca i ubio ga. Njegovi kolege su ga potom odveli na cestu kako bi ga prolaznici mogli pronaći, a oni sami su pobjegli iz parka.

Pronađene samo lubanja i hlače

Njegovi kolege krivolovci o smrti jednog člana njihove skupine obavijestili su obitelj u utorak navečer te je pokrenuta potraga za tijelom u koju su bili uključeni policajci i rendžeri. U četvrtak ujutro pronađeni su ostaci ubijenog. 

"Prema naznakama s mjesta događaja može se zaključiti kako je čopor lavova prožderao ostatke i ostavio samo lubanju te hlače", stoji u izjavi iz Nacionalnog parka Kruger.

Direktor parka Glenn Phillips izrazio je svoju sućut obitelji ubijenog.

Ulazak pješke u nacionalni park je opasan

"Nije pametno pješke ulaziti ilegalno u nacionalni park jer je opasno. I ovaj incident je dokaz tome. Vrlo je tužno vidjeti kćeri preminulog kako žale za gubitkom oca i, što je još gore, što će moći preuzeti samo male dijelove onoga što je ostalo od njega", rekao je Phillips.

Kolege ubijenog krivolovca su uhićeni

Tri osobe koje su sudjelovale u ilegalnom lovu uhitila je policija Južnoafričke Republike, a istraga se nastavlja.

Osumnjičeni su se u petak pojavili na sudu te im prijete optužbe za ilegalno posjedovanje oružja i municije, urotu za krivolov te ometanje posjeda. Sudac je odlučio da ostaju u pritvoru, a sljedećeg tjedna će moći podnijeti molbu za puštanje uz jamčevinu.

Afrički nosorog meta krivolovaca zbog rogova koji su afrodizijak

Afrički nosorog meta je krivolovaca jer sudeći prema istočnjačkoj medicini njegovi rogovi imaju učinak afrodizijaka. 

Danas živi oko 5000 crnih nosoroga

Posebno je ugrožen crni nosorog čija je populacija opala sa 65.000 u 1970. godini na 2400 u 1995. godini, prema podacima Nacionalnog parka Kruger. No zahvaljujući ljudskim naporima, populacija je povećana te se smatra da ih danas ima oko 5000. Žive na području Južnoafričke Republike, Namibije, Kenije i Zimbabvea.

U Nacionalnom parku Kruger 2016. godine živjelo je između 349 i 465 crnih nosoroga te 6600 bijelih nosoroga, koji su meta krivolovaca. No Nacionalni park Kruger te država pridaju posebnu pažnju zaštiti od krivolovaca koja uključuje avione, pse, specijalno obučene rendžere, kao i posebnu jedinicu za istrage okolišnih zločina.

Od 680 uhićenja krivolovaca i krijumčara u 2016. godini, 471 je bio na području u Nacionalnom parku Kruger i oko njega. Prošlog rujna policija je objavila kako je šest muškaraca, uključujući dvojicu vođa sindikata, dva policajca te jednog bivšeg policajca, uhićeno zbog trgovine rogovima nosoroga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.