Bivši SDP-ovac prijavljen da je krivotvorio račun za BMW koji je kupila njegova žena

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

BIVŠI SDP-ovac i sadašnji nezavisni splitski gradski vijećnik Ante Franić prije tjedan dana je kazneno prijavljen zbog krivotvorenja računa za, kako se neslužbeno saznaje, BMW koji je njegova supruga kupila u Njemačkoj.

Franić je na zadnjim izborima bio SDP-ov kandidat za gradonačelnika, a krajem rujna je izašao iz vladajuće većine koja podržava gradonačelnika Ivicu Puljka, a uskoro i iz stranke.

Splitska policija je, ne navodeći njegovo ime, objasnila za što tereti Franića.

"Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja na način da je izradio ili pribavio krivotvoreni račun o kupnji vozila na svoje ime jer treća osoba koja je kupila vozilo 2019. godine nije u roku od 15 dana od izdavanja računa izvršila prijavu nadležnoj carinskoj upravi, a bila je to dužna napraviti", pišu iz policije.

Pokušao registrirati auto s falsificiranim računom?

Policija navodi da je u travnju 2020. godine pokušao registrirati automobil te je djelatnicima stanice za tehnički pregled uz osobnu iskaznicu priložio krivotvoreni račun o kupnji vozila.

"Temeljem dostavljene dokumentacije vozilo je registrirano i izdana je prometna dozvola. Protiv 39-godišnjaka će biti nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. O svemu utvrđenom bit će izviještena i nadležna Carinska uprava kako bi bila u mogućnosti poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti'', kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

Prijavljen je za krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Ako mu se dokaže krivnja, za prvo djelo mu prijeti kazna od do tri godine zatvora, a za drugo od šest mjeseci do pet godina.

Franić: Moćnici znaju da ću prokazati muljaže s gradskom imovinom

Franić se danas oglasio na Facebooku. Tvrdi da su optužbe smiješne i iskonstruirane.

"Političke igrice u Splitu idu dalje… Moćnici koji su se uzvrtili i znaju da ću uskoro prokazati njihove muljaže s gradskom imovinom pokušavaju s ovakvim smiješnim pritiscima utjecati na mene.

Sto se tiče same kaznene prijave, ona je bez ikakvog pravnog osnova budući da su vozilo i carinska davanja u cijelosti plaćena s mog bankovnog računa. Navodno krivotvorenje računa kojim se želi prikazati da sam želio izbjeći 1000kn kazne nakon sto sam vozilo platio 20.000 Eura je trivijalno i smiješno uopće komentirati.

Onima koji su iskonstruirali ovakvu bedastoću poručujem da me nisu niti malo pokolebali, štoviše odsada ću biti još uporniji, a njihov novinarčić Damir Petranović zadužen je za moju difamaciju od samog početka moje kandidature. Nadam se da je to uspio dobro naplatiti", napisao je Franić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.