U prosincu isplaćen rekordni iznos za Ramljakove konzultante, a njegova "nagrada" premašila milijun

Foto: Hina, Index

AGROKOR je objavio novo, deseto izvješće iz kojeg je vidljivo da su ukupni troškovi poslovanja izvanredne uprave narasli do prosinca na 458,3 milijuna kuna.

>>Ekipa koja štiti Ramljaka zapetljala se u lažima oko konzultanata

Mjesečni troškovi savjetnika za restrukturiranje - AlixPartnersa, Texo Managementa, Komunikacijskog ureda Colić, Laco i partneri, tvrtke Altera Finance, u prosincu su iznosili rekordnih 17,9 milijuna kuna.

Savjetnici za restrukturiranje skuplji 3,3 milijuna kuna nego u studenom

Kako u Agrokoru to tumače? "Troškovi restrukturiranja fakturirani i plaćeni u prosincu viši su za 3,3 milijuna kuna nego u studenome. Jedan konzultant obuhvaćen u toj kategoriji troškova ispostavljao je račune za usluge na mjesečnoj osnovi i taj je račun podmiren u prosincu. Ostatak povećanja može se pripisati dodatnim uslugama koje su pružene u pogledu tražbina Grupe prijavljenih Sudu u studenome, a koje su fakturirane i plaćene u prosincu", napisali su u izvješću.

Ukupno je, dakle do prosinca, grupa tih četvero savjetnika za restrukturiranje dobila 116,9 milijuna kuna. I to je iznos bez PDV-a, u izvješću se navodi kako su operativni troškovi iskazani bez PDV-a radi bolje transparentnosti.

Ramljakova naknada u prosincu premašila milijun kuna


Ukupne naknade konzultantima, dakle ne samo onima za restrukturiranje nego i pravnim, financijskim i stručnjacima za ljudske resurse - za 6,4 milijuna kuna su manje nego u studenome. No na tu se brojku ne može osloniti jer u izvješću kojeg potpisuje Ramljak priznaju da će niz faktura za godinu završenu s 31. prosincem 2017.  tek  biti knjižene i plaćene.

Ukupna naknada Ante Ramljaka s iznosom u prosincu prešla je milijun kuna u bruto iznosu, dok je ukupan trošak plaća i otpremnina iznosio krajem prosinca 79,3 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.