U Vinkovcima razbili staklo na prostorijama SDP-a i spalili hrvatsku zastavu

Foto: SDP Vinkovci

NEPOZNATA osoba ili više njih provalili su sinoć u prostorije SDP-a u Vinkovcima. Iz same stranke napominju kako ovo nije prvi put da njihove prostorije postaju meta vandala. Ipak, sinoćnji događaj ostat će zapamćen i po tome što su vandali, kako navode SDP-ovci u svom priopćenju, zapalili zastavu Republike Hrvatske, kao i zastave Europske unije i SDP-a.

"Još jednom se na meti vinkovačkih vandala našla zgrada SDP-a Vinkovci, u neposrednoj blizini samog centra grada. Osim razbijenih i provaljenih ulaznih vrata ovaj put su s jarbola skinuli i spalili zastave Republike Hrvatske, Europske unije i SDP-a.

"Mogli bi reći skoro ništa novo u vinkovačkim shvaćanjima političke kulture i dobrih običaja", stoji u nastavku priopćenja. U priopćenju kojega potpisuje "Press team GO SDP Vinkovci" navodi se i kako stranka najoštrije osuđuje paljenje zastave.

"Osim što najoštrije osuđujemo paljenje zastave RH i ostalih, nadamo se kako će policija uskoro otkriti počinitelja ili počinitelje. Članovima SDP-a i svim dobronamjernim građanima Vinkovaca ostaje samo nada da je ovaj čin počinjen zbog nečijeg osobnog rušilačkog nagona, odnosno da nije politički motiviran. S obzirom na količinu mržnje koja je posijana u našem društvu i koja se svakodnevno brižljivo njeguje i dopunjava od već i previše udruga koje u biti samo šire netrpeljivost i protive se zdravom razumu, ništa nas više ne može iznenaditi. Samo upozorenje za sve građane – od razbijenih vrata i spaljenih zastava kratak je put do razbijenih glava", priopćili su iz gradske organizacije SDP-a Vinkovci.

Policija traga za jednim ili više vandala

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske također su reagirali priopćenjem. Oni navode kako je očevid još uvijek u tijeku i kako se traga za nepoznatim počiniteljem, ili više njih. "Tijekom proteklog vikenda nepoznati počinitelj ili više njih je u dvorištu objekta kojega koristi politička organizacija u Vinkovcima, u ulici Jurja Dalmatinca preskočio ogradu te je s jarbola skinuo državnu zastavu Republike Hrvatske i stranačku zastavu koje je zapalio. Također, na objektu je razbijeno nekoliko stakala. U objekt nije provaljeno, a očevid je u tijeku", priopćili su iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.