Ukrajina se vraća Rusima: Janukovič vodi, Timošenko ne želi priznati poraz

REZULTATI predsjedničkih izbora u Ukrajini pokazuju tijesnu pobjedu proruskog opozicijskog lidera Viktora Janukoviča, no jedna od vođa "Narančaste revolucija" Julija Timošenko još uvijek ne priznaje poraz.

> Izlazne ankete ukrajinskih predsjedničkih izbora: Janukovič pobijedio Timošenko!

Proruski Janukovič je nakon objave rezultata proglasio svoju pobjedu te pozvao protukandidatkinju Timošenko da podnese ostavku na premijersko mjesto. Nakon prebrojanih 60 posto glasova, Janukovič vodi sa 49,2 naprema 45,1 posto glasova. Timošenko ne priznaje poraz, jer tvrdi kako paralelno brojanje njezina tima pokazuje da je nakon prebrojanih 85 posto glasova ona u prednosti za 0,8 posto, pišu svjetski mediji. 

"Mislim da se Julija Timošenko treba pripremiti za ostavku. I ona to jako dobro shvaća", rekao je u televizijskom intervju Janukovič. Očekuje se da bi Ukrajinci na poziv poražene Timošenko ponovno mogli izaći na ulice što bi izazvalo dodatnu nestabilnost u državi sa 46 milijuna stanovnika.

Timošenko se žali na krađu glasova na istoku, a Janukovič na zapadu Ukrajine

Voditelj kampanje Julije Timošenko rekao je da će se žaliti na rezultate na oko tisuću mjesta na industrijskom istoku zemlje koji je više naklonjen Viktoru Janukoviču. Njegov je tim, pak, optužio Timošenko za pripremu velike krađe na zapadu zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.