VIDEO Tomašević u par minuta otkrio kako se godinama muljalo s otpadom

Foto: Pixsell/ Davorin Visnjic/PIXSELL

GRADONAČELNIK Zagreba Tomislav Tomašević danas je održao press konferenciju na temu glomaznog otpada u Zagrebu, pri čemu je ispričao i kako se godinama muljalo s otpadom u glavnom gradu.

Objasnio je i kako je dosad funkcionirao odvoz glomaznog otpada: Čistoća ga je skupila sa zagrebačkih ulica i prevozila u privatno poduzeće. Tamo su razdvajali otpad od vrijednih sirovina - drva i metala. Sirovine bi ta tvrtka prodala, a otpad bi zdrobila i prevezla na Jakuševec.

Nabava drobilice svaki put nestajala iz javne nabave

Tomašević je otkrio i da je danas poništio javni natječaj koji je raspisan u prosincu 2020. te su ga prošla vlast i prošla Uprava Holdinga držale u ladicama. Ustvrdio je da je Čistoća u više navrata tražila nabavu drobilice, no svaki put je to nestalo iz javne nabave, pa se retorički upitao - zašto?

Zagrepčani plaćali najveću cijenu odvoza glomaznog otpada u Hrvatskoj

Tomašević je otkrio da je Zagreb plaćao najvišu cijenu odvoza glomaznog otpada u Hrvatskoj, 1800 kuna po toni, iako je imao i najveću količinu otpada, pa bi, smatra on, logično bilo da cijena bude niža. Neki gradovi imali su cijenu od 660 kuna po toni.

Izdvojili smo najvažnije što je Tomašević rekao o muljanju s otpadom u Zagrebu u video od samo par minuta, pogledajte!

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.