Vjeroučiteljica osuđena jer je vrijeđala svekrvu pred djetetom, kažnjena s 4000 kuna

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

VJEROUČITELJICA s karlovačkog područja ovih je dana osuđena na Visokom prekršajnom sudu jer je izvrijeđala svekrvu u prisutnosti svojeg malodobnog djeteta.

Prema pravomoćnoj presudi, mora platiti 4000 kuna, od čega 3600 kuna kazne, 150 kuna troškova postupka i 250 kuna troškova žalbe višem sudu koja joj je na kraju odbijena. Sud je presudio da je nakon svađe svekrvi rekla da je "seljačina", da si "obuje opanke i ode na selo" te da joj "je… mrtvu majku", prenosi Danica.

Ključan je bio iskaz njezina supruga, koji je svjedočio opisanim scenama i identično je svjedočio na ispitivanju u policiji i pred sudom. Rekao je da je 32-godišnjakinja njegovu majku psihički uznemirila, a isto je policiji tog dana potvrdila i majka iako je kasnije odbila svjedočiti na sudu.

Sud odbacio žalbu

Okrivljenica se pak žalila na nepravomoćnu presudi tvrdeći kako nije točno da je vrijeđala svekrvu te da je za sve kriv suprug, s kojim nije u dobrim odnosima.

"Pogrdni izrazi koji mi se stavljaju na teret da sam ih govorila svekrvi nisu uopće izrazi koje ikad koristim, i to prije svega zbog profesije koju obavljam jer sam diplomirani teolog i profesorica vjeronauka u školi", branila se vjeroučiteljica.

Na sudu je rekla i da joj je nasilničko i vulgarno ponašanje potpuno nepoznato, neovisno o tome što ima određenih nesuglasica sa svekrvom i suprugom. No Visoki prekršajni sud na kraju je odbacio njezinu žalbu te potvrdio nepravomoćnu presudu karlovačke sutkinje, prenosi Danica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.