VLADA ODLUČILA Vjeronauk u školama i vrtićima nadzirat će Šustarovi i Hasanbegovićevi ljudi

Foto: Hina/Pixsell/Patrik Maček

IMENOVANI su predstavnici povjerenstva za vjeronauk u vrtićima i školama.

U priopćenju sa zatvorenog dijela današnje sjednice vlade, objavljena su imena ljudi koji će nadzirati vjerski odgoj u vrtićima i školama.

"U Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za vjeronauk u javnim školama i vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama, razriješeni su prof. dr. sc. Roko Andričević, Zdenka Čukelj i Marija Ivanković. Novim supredsjedateljem povjerenstva imenovan je mr. sc. Hrvoje Šlezak, a predstavnicima Momir Karin, Ivan Milanović Litre i Davor Trupković", napisali su.

HRAST-ov i Šustarov čovjek


Novi supredsjedatelj povjerenstva, Hrvoje Šlezak, obnaša dužnost člana predsjedništva HRAST-a. Također, predsjednik je međimurske podružnice HRAST-a, "jedne od najrazvijenijih i najaktivnijih podružnica", kako navode na svojim službenim stranicama. HRAST je možda najpoznatiji po svom predsjedniku Ladislavu Ilčiću, čovjeku koji je javno izjavio kako nikad nije masturbirao.

Šlezak je, osim toga, obnašao dužnost zamjenika tada aktualnog ministra obrazovanja, Predraga Šustara.

Šustar je, između ostalog, inače poznat po svojim bizarnim, kreacionističkim izjavama i protivljenju kurikularnoj reformi.

>> Evo tko je Hrvoje Šlezak, zamjenik novoga ministra obrazovanja

"Stručnjak" za pitanje gay brakova

Također, poznat je i po svom bizarnom Facebook statusu u kojemu sinu objašnjava razliku između Kolinde i Josipovića.

"Dođe moj sin iz škole (drugi razred OŠ) i kaže mi: Meni je bolja Kolinda, ali mojem prijatelju iz razreda je bolji Josipović. No ja sam mu sve lijepo objasnio. Pitao sam ga 'a kaj bi ti htio imati dva tate ili dvije mame?' Kako djeca pamte i znaju tko se zalaže za kakve vrijednosti!", opisao je Šlezak svoj razgovor sa sinom.

>> Zamjenik ministra znanosti: Moj osmogodišnji sin je protiv Josipovića zbog gay brakova

Glavni Šustarov savjetnik


Ivan Milanović Litre, sljedeći u nizu predstavljenih predstavnika, također je bio blizak bivšem ministru znanosti, obrazovanja i sporta Predragu Šustaru. Bio mu je glavni savjetnik.

Novi, vjeronaučni angažman pomoćnika i savjetnika nekadašnjeg ministra znanosti i obrazovanja ne treba čuditi, ako uzmemo u obzir da su pomagali i savjetovali ministra znanosti koji dovodi u pitanje evoluciju, jednu od najbolje dokazanih teorija u povijesti znanosti.


>> Ministar znanosti smatra da Bog može biti dizajner svijeta, znanstvenici u šoku: "Mora dati ostavku"

>> Ovo je najgori ministar u Vladi: Izgubio dobivenih 4 milijuna kuna za đake i studente


Demantira ga vlastito ministarstvo

Momir Karin, jedan od predstavnika povjerenstva, poznat je kao pomoćnik ministra plagijatora Pave Barišića. Također, još se pamti njegova najava uvođenja radne obveze od šest sunčanih sati za učitelje i nastavnike, kojom je mislio poslai poruku da nastavnici nisu neradnici.

Prvo su njegovu najavu iskritizirali sindikati, a zatim ga je demantiralo vlastito ministarstvo. Rekli su kako stav pomoćnika ministra nije službeni stav ministarstva.

>> NOVA SRAMOTA Barišićevo ministarstvo demantiralo pomoćnika ministra

Hasanbegovićev pomoćnik

Davor Trupković, još jedan od predstavnika povjerenstva za vjeronauk u vrtićima i školama, poznat je kao bivši pomoćnik ekstremno desnog ministra kulture, Zlatka Hasanbegovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.