Vučić objavio fotografiju na kojoj nazdravlja malvazijom: "Dugo ću okajavati grijehe"

Foto: Instagram

NAKON što je izjavio da je Istarska malvazija "odvratno vino koje nitko ne može piti", srpski predsjednik Aleksandar Vučić jučer se na Instagramu pohvalio fotografijom na kojoj s chefom Tomažom Kavčićem nazdravlja upravo malvazijom.

>Vučić: Istarska Malvazija je najodvratnije vino, ne znam tko to može piti

Uz fotografiju je objavio i kratku ispriku, poručivši kako će još dugo morati "okajavati grijehe zbog jedne izjave".

"Znam da sam dosadan svima, ali moj prijatelj Tomaž Kavčić donio je specijalni kolač koji osobno mijesi i, razumije se, koparsku (istarsku) malvaziju. Shvatio sam da ću još dugo morati okajavati grijehe zbog jedne izjave, ali stvarno se hoću zahvaliti koparskim vinarima koji su se radom, ljubaznošću i posvećenošću izborili da dobiju najmanje deset mojih izvinjenja. Čestitam im i želim mnogo uspjeha u budućnosti!

P.S. Tomaž i ja popit ćemo malvaziju, a znam da će me natjerati da probam i njegov džin koji je vrhunski. Kolač će morati pričekati do sutra", napisao je Vučić.

Malvazija se ničim izazvana pojavila kao tema u jednom intervjuu kao Vučićev pokušaj da time ilustrira tvrdnju da Srbi ne cijene dovoljno ono što sami imaju pa tako bezrazložno, zbog sentimenata, piju loša vina, kakvim je okvalificirao čuveno istarsko vino, iako su im, po njegovoj ocjeni, na raspolaganju puno bolja vina koja sami proizvode, no ne cijene ih. 

>Vučić: Napravio sam veliku grešku, molim sve istarske vinare da mi oproste

Sljedeći dan Vučić se ispričao svim istarskim vinarima zbog svoje izjave.

"Prije neki dan sam u jednom političkom intervjuu napravio veliku grešku zbog koje se kajem i zbog koje mi je iskreno žao. Ne zato što nisam rekao ono što mislim. Ja stvarno nisam ljubitelj malvazije. Ali sam svakako netko tko nema nikakva prava da vrijeđa trud i rad vinogradara i vinara koji se bore za svoj proizvod. I koji naporno rade, koji marljivo rade da taj svoj proizvod prodaju na tržištu", kazao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.