Amy Poehler kaže da ju je uloga u ovom filmskom hitu jako promijenila

Foto: EPA

GLUMICA i komičarka Amy Poehler, koju najbolje znamo po humorističnoj seriji Parks and Recreation, u najnovijem intervjuu za The Hollywood Reporter otkrila je da ju je uloga u animiranom filmu Izvrnuto obrnuto (Inside Out) jako promijenila.

Film Izvrnuto obrnuto imao je premijeru prije devet godina i istraživao je emocionalni svijet 11-godišnjakinje Riley. Osim što je bio veliki komercijalni hit koji je zaradio više od 800 milijuna dolara, film je također pokupio brojne pohvale kritičara i osvojio Oscara za najbolji animirani film.

Poehler je u Izvrnuto obrnuto posudila glas emociji Sreći, a tu je ulogu ponovila i u ovogodišnjem nastavku, koji će imati svjetsku premijeru 14. lipnja. Radnja filma Izvrnuto obrnuto 2 događa se dvije godine nakon radnje prvog filma i prati protagonisticu Riley koja razvija nove osjećaje kako ulazi u pubertet - Anksioznost, Sram, Zavist i Dosadu.

"Ovo je nevjerojatan dar, puno mi znači što sam u filmu poput ovog. Jako je teško biti u filmu koji je stvarno dobar, koji ima dublje značenje i koji je pogledalo puno ljudi. Ne dobijete uvijek te tri stvari. Ovaj film me je jako promijenio i jako sam zahvalna što sam se vratila", izjavila je Poehler.

Za razliku od Poehler, Mindy Kaling i Bill Hader, koji su dali glasove Gađenju i Strahu, nisu se odlučili vratiti u nastavak. Zamijenili su ih Liza Lapira i Tony Hale. Phyllis Smith i Lewis Black ponovili su uloge Tuge i Ljutnje, a pridružile su im se Maya Hawke koja je utjelovila Anksioznost i Ayo Edebiri koja glumi Zavist.

Izvrnuto obrnuto 2 režirao je Kelsey Mann, kojem film predstavlja redateljski debi. Scenarij su napisali Meg LeFauve i Dave Holstein.

Poehler je izjavila da ne zna hoće li hvaljeni animirani film dobiti još nastavaka, ali ako Disney i Pixar odluče napraviti još filmova, željela bi ponovo biti dio toga.

Predsjednik Pixara Jim Morris našalio se da studio već ima skice scenarija za buduće nastavke koji bi mogli pratiti Rileyjino odrastanje sve dok ne počne plaćati doprinose za socijalno osiguranje.

Film Izvrnuto obrnuto 2 od sutra je dostupan u Cinestaru, a ovdje možete vidjeti tko je posudio glasove u hrvatskoj sinkronizaciji.

Pročitajte više