Gerard Butler morao se odreći jedne loše navike prije nego što je dobio ulogu u 300

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

PREMDA mu je akcijski film 300 donio svjetsku slavu, Gerard Butler ne bi dobio glavnu ulogu u filmu da nije odustao od jedne loše navike prije početka snimanja.

Prije nego što se pojavio u blockbusteru Zacka Snydera, Butlerove najpoznatije uloge bile su u filmovima Lara Croft: Tomb Raider - Kolijevka života i Fantom opere.

Jedan od šefova studija Warner Bros. Alan Horn primijetio je Butlera zahvaljujući ulozi u Fantomu opere, ali to nije bilo dovoljno da mu ponudi ulogu u 300.

 

Šef studija nije htio vidjeti Butlera u glavnoj ulozi

Kako navodi Slashfilm, Horn u početku nije bio zainteresiran za 300 jer je vjerovao da će film biti promašaj, poput Troje i Aleksandra Velikog koji su izašli 2004. godine. No, Snyder ga je uspio uvjeriti da je njegov film drukčiji. Nakon što je Horn pristao snimiti 300, redatelj i šef studija uputili su se u potragu za glavnim glumcem.

Snyder je htio ponuditi glavnu ulogu Butleru, no Horn nije bio zadovoljan tom odlukom jer nije mogao zamisliti zvijezdu mjuzikla u ulozi legendarnog spartanskog kralja. Ipak, Butler je promijenio njegovo mišljenje nakon što je obećao da će se odreći navike koja je smetala šefu studija.

"S Butlerom smo surađivali na Fantomu opere. Rekao sam da ga ne vidim u ovoj ulozi. On je za mene Fantom. Nekoliko dana poslije Gerard Butler me je nazvao i pitao možemo li se vidjeti", prisjetio se šef studija u intervjuu za The Hollywood Reporter.

"Došao je u posjet. Zbog suradnje na Fantomu, znao sam da je pušač, a mislim da sam i osjetio na njemu miris cigareta. Rekao sam mu: 'U redu, možeš dobiti ulogu, ali samo pod jednim uvjetom: moraš prestati pušiti.' Pitao me je jesam li ozbiljan, a ja sam mu na to odgovorio: 'Jesam. Daj mi svoju riječ i uloga je tvoja.' Obećao mi je da će prestati pušiti", dodao je Horn.

Glumac je prestao pušiti 

Butler je jednom prilikom u intervjuu za Daily Record otkrio da mu je trebalo 40 pokušaja da se napokon odvikne od pušenja. U tome je bio uspješan četiri godine, sve dok nije pokleknuo tijekom jednog izlaska s Russellom Croweom.

"Trebalo mi je 40 pokušaja da prestanem. Hipnotiziran sam 23 puta, u vene su mi ubrizgavali natrijev pentotal, bio sam na elektrolizi i laseru. Prije tri mjeseca izašao sam s prijateljima, među kojima je bio i Russell Crowe. Od njih dvanaest, jedanaestorica su bili pušači. To je bilo to, bio sam gotov", prisjetio se Butler.

Pročitajte više