Jude Law je otkrio za čime najviše žali sada kada je "star i počinje ćelaviti"

Foto: EPA

JUDE Law je u novom intervjuu za časopis DuFour otkrio za čime najviše žali sada kada je "star i počinje ćelavjeti".

Dobitnik nagrade BAFTA rekao je da je na početku svoje glumačke karijere odbijao uloge koje su bile rezervirane za zgodne mlade glumce, jer nije htio raditi ono što svi očekuju od njega. No, da se može vratiti u prošlost, ne bi učinio isto.

Iako je povremeno pristajao na filmove kao što su Talentirani gospodin Ripley (The Talented Mr Ripley) i Ljubav i praznici (The Holiday), u kojima je glumio atraktivne muškarce, Law je rekao da su ga više privlačile nekonvencionalne uloge.

Primjerice, u filmu Gattaca iz 1997. godine glumio je bivšeg sportaša i invalida koji živi u društvu opsjednutom eugenikom, dok je u filmu Ponoć u vrtu dobra i zla glumio seksualnog radnika kojeg ubije njegov partner.

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

"Imam osjećaj da nikada nisam igrao na kartu zgodnog glumca kada sam bio mlađi, iako su postojale uloge za koje je bila potrebna atraktivna energija", objasnio je Law.

"U ranim dvadesetima igrao sam protiv svog izgleda, a sada, kada sam star i ćelavim, žao mi je što nisam igrao na tu kartu", dodao je.

Njegov najnoviji film je povijesna drama Firebrand, koja prikazuje vezu između Henrika VIII. (Law) i njegove posljednje žene Katherine Parr (Alicia Vikander). Law je morao proći kroz značajnu fizičku transformaciju kako bi utjelovio starog i bolesnog engleskog kralja. Iako mu je žao što u mladosti nije glumio atraktivnije likove, izjavio je da mu je bilo zabavno glumiti osobu koja nije fizički atraktivna.

Za potrebe snimanja morao je nositi teški kostim iz kojeg nije izlazio cijeli dan kako bi se što bolje uživio u ulogu Henrika VIII. Osim toga, nosio je i parfem koji je imao miris krvi, izmeta i znoja, jer je pročitao da je engleski kralj smrdio pred kraj svog života jer mu je rana na jednoj nozi počela trunuti poslije nezgode u dvoboju.

"Pročitao sam nekoliko izvještaja u kojima je pisalo da ste Henrikov smrad mogli osjetiti čak i kada ste se nalazili tri sobe dalje. Noga mu je počela jako trunuti. To je prikrivao ružinim uljem", otkrio je glumac.

Film Firebrand imao je premijeru na Filmskom festivalu u Cannesu prošle godine, a ove godine bit će prikazan u odabranim kinima.

 

 

Pročitajte više