Prije 17 godina emitirana je zadnja epizoda mnogima najbolje serije svih vremena

Screenshot: Youtube

Ugledni časopis Rolling Stone objavio je listu sto najboljih televizijskih serija u povijesti, a na prvom mjestu našli su se legendarni Sopranosi. Zanimljivo je da je zadnja epizoda te serije emitirana 11. lipnja 2007. godine.

UPOZORENJE! Tekst može sadržavati spojlere!

Obitelj Soprano prikazivala se na HBO-u od 1999. do 2007., a njezin tvorac David Chase stvorio je djelo koje je promijenilo televiziju i dalo nam lik besmrtnog američkog antijunaka u mafijaškom šefu Tonyju Sopranu. On predsjeda ekipom gangstera, koji također glume oštećene muževe i očeve, muškarce koji pokušavaju živjeti sa svojim ubojitim tajnama i mračnim sjećanjima.

 

Inače, kraj Sopranosa smatra se jednim od najkontroverznijih završetaka. Neki od ključnih likova su ubijeni, a proglašeno je primirje među suparničkim obiteljima. Ono što je najviše zaintrigiralo gledatelje jest posljednja scena u kojoj se ekran naglo zacrni nakon što glava obitelji Soprano začuje neobičan zvuk u restoranu i naglo digne pogled.

U intervjuu za knjigu The Sopranos Session autor serije David Chase nenamjerno je otkrio kakva je bila sudbina glavnog lika. Na upit o sceni u restoranu Chase je odgovorio: "Mislim da sam tu scenu smrti smislio dvije godine prije kraja."

Nije ni primijetio što je rekao pa je samo nastavio: "Tony se trebao naći s Johnnyjem Sackom na Manhattanu, trebao je voziti kroz tunel i samo se trebalo zamračiti te ga više nikad ne biste vidjeli. Teorija bi bila da mu se nešto loše dogodilo na sastanku. Ali na kraju to nismo napravili."

Obitelj Soprano osvojila je mnoge prestižne nagrade tijekom svog emitiranja, od Emmyja do Zlatnih globusa. U šest sezona emitirano je ukupno 86 epizoda. Serija na IMDb-ju ima ocjenu 9.2.

Pročitajte više