Izbacite ova tri proizvoda s jelovnika, potiču debljanje, upozorava endokrinologinja

Foto: Pixabay

Postoje namirnice koje pomažu u gubitku kilograma, ali i one koje nas mogu sabotirati na putu do uspjeha. Endokrinologinja Angelica Chizh otkrila je koja se hrana smatra najvećim krivcem za gomilanje kilograma.

"Ako se ne želite udebljati, nemojte jesti peciva iz trgovine. Sadrže puno šećera i masti, a kombinacija ovih sastojaka odmah će utjecati na vaš struk i bokove", izjavila je.

Ni čips ni krekeri ne doprinose dobroj figuri. Jedno pakiranje čipsa sadrži polovicu dnevne potrebe za mastima.

"Prerađeni mesni proizvodi također mogu uzrokovati debljanje. Kobasice, hrenovke i drugi slični proizvodi sadrže kožu, mast, kosti i hrskavicu te minimalnu količinu mesa", navodi dr. Chizh.

Izbacivanjem ovih proizvoda iz prehrane vrlo brzo ćete primijetiti promjene na svom tijelu i dobrobiti te smanjiti rizik od prekomjerne težine. To je važno jer prema posljednjim podacima gotovo dvije trećine odraslih osoba u Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu masu ili debljinu.

Što se tiče Europske unije, Hrvatska i Malta imaju najveći problem - 65% odraslih osoba imalo je prekomjernu tjelesnu masu u 2019. godini. S druge strane, najniži udjeli zabilježeni su u Italiji (46%), Francuskoj (47%) i Luksemburgu (48%).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.