Nutricionistica: Ako želite brzo i zdravo smršavjeti, slijedite tri koraka

Foto: Pexels

Mršavljenje zahtijeva dosljednost i promišljene korake, no ne mora biti zahtjevno. Određeni koraci i navike mogu doprinijeti ostvarenju tog cilja. Osobna trenerica, stručnjakinja i savjetnica za prehranu i mršavljenje, Soraya Russell, na TikToku je podijelila svoja tri najbolja savjeta.

1. Izračunajte koliko vode trebate piti i pazite na hidraciju

Nije tajna da je voda korisna za cjelokupno zdravlje na mnogo načina. Jedan od razloga jest što nam pijenje vode prije obroka može pomoći da se osjećamo sito što smanjuje ukupni unos kalorija. Često se žeđ pogrešno shvaća za glad, što može dovesti do nepotrebnog grickanja; održavanje hidracije može pomoći u sprječavanju toga.

"Trebate težiti tome da pijete polovicu svoje tjelesne težine u mililitrima vode svaki dan. To vam pomaže da se osjećate ugodno tijekom dana jer, ponekad, ako ne pijete dovoljno vode, možete se osjećati kao da ste gladni kada ste zapravo žedni", objasnila je Russell u videu.

Dakle, kako biste izračunali koliko vode trebate piti dnevno, svoju težinu pomnožite s 30, a dobiveni broj podijelite s tisuću i dobit ćete rezultat koji okvirno pokazuje koliko tekućine vaše tijelo treba.

Na primjer, ako imate 70 kilograma:

  • 70 kilograma × 30 = 2100 mililitara. Dakle, trebali biste piti oko 2100 mililitara (ili 2.1 litre) vode dnevno.

Mnogi ljudi bore se s motivacijom da piju vodu tijekom cijelog dana, stoga Soraya predlaže da investirate u simpatičnu bocu za vodu koja će učiniti održavanje hidracije ugodnijim.

Također, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) savjetuju da ne pijemo više od 1,4 litre vode niti bilo kojeg drugog pića u sat vremena jer to može dovesti do hiponatrijemije.

@project.s.lifestyle The FASTEST way to lose 30 pounds 💨 Head to the 🔗 in my profile for personalized online coaching 📲 #weightlosscoach #fatlosscoach #weightlosstips ♬ Aesthetic - Tollan Kim

2. Radite najmanje 7.000 koraka dnevno

Hodanje je oblik fizičke aktivnosti koji sagorijeva kalorije. Što više koraka napravimo, više kalorija sagorijevamo što doprinosi kalorijskom deficitu potrebnom za mršavljenje. Postizanje najmanje 7.000 koraka dnevno pomaže u održavanju dosljedne fizičke aktivnosti, što je ključno za dugoročno upravljanje tjelesnom težinom i izbjegavanje debljanja.

"Hodanje pomaže vašem metabolizmu, povećava ukupnu dnevnu potrošnju energije i općenito podržava mršavljenje", ističe stručnjakinja.

Ako nam se 7.000 koraka čini kao pretežak cilj na početku, možemo početi postupno povećavati svoj cilj, od 2.000 do 3.000 koraka, i polako postizati 7.000 s vremenom.

3. Potražite profesionalnu pomoć

Mršavljenje može biti emotivno putovanje, a imati profesionalca koji nudi podršku, ohrabrenje i strategije za suočavanje s preprekama, može značajno utjecati na održavanje motivacije i mentalnog zdravlja.

Stručnjaci poput dijetetičara, nutricionista i osobnih trenera imaju znanje za izradu prilagođenog plana koji odgovara našim jedinstvenim potrebama, načinu života i zdravstvenim uvjetima. Mogu nam pomoći da se snađemo u različitim opcijama prehrane i vježbanja te osiguravaju da slijedimo siguran i učinkovit put.

"Traženje pomoći najbrži je način da postignete svoje ciljeve i održite ih dugoročno", zaključuje Soraya.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.