12-godišnja Zoe gostovala je na koncertu Doris Dragović u Puli: "To joj je bio san"

Foto: Rosana Nenadic

Zoe Šestan je 12-godišnja djevojčica iz Pule koja je gostovala na jučerašnjem koncertu Doris Dragović. Pred punom pulskom Arenom izvela je Dorisinu pjesmu Dajem ti srce. Poznata pjevačica najavila je Zoe lijepim riječima i naglasila da se ime ove djevojčice treba upamtiti. "Divim se njezinom uspjehu i klanjam joj se", rekla je pjevačica za djevojčicu.

"Doris je zbilja kraljica. Arena se orila u tom trenutku", rekla nam je Zoeina mama Rosana koja nije mogla sakriti ponos koji osjeća zbog uspjeha svoje kćeri. 

 

"Želja joj je bila pjevati u Areni"

"Zoe cijeli život odrasta s pogledom iz svoje sobe na Arenu. Ona zna što je Arena značila u prošlosti, zna da je bila borilište. Često sebe vidi kao gladijatoricu koja se hrabro bori za svoj život. A njezin život je pjesma. Ohrabrila ju je pobjeda u Sanremu te joj je san postao izvesti upravo ovu pjesmu u Areni. Pričala je to u svim intervjuima koje je po povratku davala", rekla nam je mama Rosana. 

"Kad je čula da Doris nastupa u Areni, kao da se sve posložilo... Obratili smo se menadžmentu koji je rekao da je Doris oduševljena i tako su toplo i oduševljeno dogovorili ovu suradnju", otkrila je Zoeina mama te dodala: "Iako su iz različitih univerzuma, spojila ih je pjesma koja živi sada jedan vlastiti život."

Također, rekla je da je Zoe jako ponosna i zahvalna. "Doris ju je oduševila svojom osobnošću. Cijelo vrijeme je govorila: 'Mama, ovo je genijalno'. Ovo je za nju jedna nova razina na putu spoznaje pjevačke umjetnosti", otkrila nam je Rosana. 

"Rodila se spremna za jučerašnji nastup"

Također je rekla da je djevojčica imala malu dozu nervoze prije nastupa jer je, kako kaže, velika čast i odgovornost biti gost na koncertu velike Doris. "Ali Zoe se na pozornici osjećala kao ribica u moru. U njenoj Areni, u ostvarenju svog sna, s pjesmom koja joj se usadila u srce. Rodila se spremna za jučerašnji nastup", dodala je. 

Osvojila je Sanremo

Zoe Šestan pobijedila je u travnju 1000 mladih pjevača iz cijelog svijeta i donijela u Hrvatsku jednu od najprestižnijih međunarodnih pjevačkih nagrada za mlade, Grand Prix Sanremo Junior Festivala. 

"Kad su proglasili moje ime da sam pobijedila, ja uopće nisam mogla vjerovati. Svi su se okretali prema meni i čestitali, a ja: 'Ajme, što se dogodilo?' Uopće nisam mogla vjerovati", rekla je Zoe za HRT. Pjevala je pjesmu o Harriet Tubman, odbjegloj ropkinji i borkinji za slobodu.

Osvajala je nagrade velikih europskih festivala

Zoe je osvojila više nagrada velikih europskih festivala te je imala oko 80 solo nastupa. Pjesmom Dajem ti srce s ponosom je predstavila Hrvatsku u Berlinu 2022. godine gdje je osvojila na Gala koncertu festivala Europop Contest Berliner Perle Specijalnu nagradu žirija. "Gradonačelnik Pule pitao je djevojčicu prije ovog natjecanja koju će pjesmu pjevati, a ona je kao iz topa odgovorila da želi Dajem ti srce", rekla nam je njezina mama. 

Pjesmu je poslala iste godine Vatrenima u Katar tijekom svjetskog prvenstva. Izvela ju je i na svečanosti dodjele nagrada u vrijednom projektu Večernjeg lista i HRT-a Moja.hr. Otpjevala ju je i na obilježavanju Dana policije 2023. godine.

"I samu je još uvijek fascinira kako joj je ova pjesma uletjela čvrsto u dušu i iz nje ne izlazi", rekla nam je ponosna mama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.