Amerikanka povela 35 prijatelja na jahtu u Hrvatsku. Otkrila koliko ih sve to koštalo

Screenshot/Foto: TikTok/Instagram

Chloë Ahle iz Philadelphije ovog ljeta bila je na odmoru u Hrvatskoj, a sa sobom je povela 35 prijatelja. Nisu se htjeli opredijeliti samo za jedno mjesto u Hrvatskoj, pa su unajmili jahtu. Na TikToku je pratiteljima opisala kako je izgledalo njezino ljetovanje i koliko ih je sve izašlo.

"Ne košta onoliko koliko mislite", rekla je te dodala da bi cijelo iskustvo ponovila. 

@chloeahle Replying to @three6nadia anything can happen when you’re delulu 🤭 #mba #mbatravel #croatiayachtweek #travelvlog #capcut #businessschool #croatiatravel ♬ Walking Around - Instrumental Version - Eldar Kedem

Posjetili su Split, Hvar, Dubrovnik...

Jahtu su unajmili na tjedan dana, a čim je to otkrila na TikToku mnogi su komentirali da ljetovanje na jahti u Hrvatskoj nije imalo luksuzno. "Osjećao sam se kao da kampiram na brodu", jedan je od komentara njenih pratitelja. No Chloë se s time ne slaže. Smatra da je cijena bila sasvim povoljna, a iskustvo stvarno luksuzno. 

"Htjeli smo u Hrvatsku, htjeli smo da bude luksuzno iako smo mogli proći i jeftinije. Htjeli smo da to bude iskustvo i da ne moramo brinuti ni o čemu. Nitko od nas nije požalio", kaže Amerikanka. 

@chloeahle Replying to @Kandace with a K money well spent 😌 #greenscreen #mbatravel #croatiayachtweek #businessschool #croatiatravel ♬ vibey birds of a feather - Jordan Greenwald

Putovanje su započeli u Splitu krajem svibnja te im je malo smetalo što je voda hladna, no naviknuli su se i kupali gdje god su uspjeli. Posjetili su, između ostalog, Korčulu, Dubrovnik i Hvar.

1400 dolara po osobi za sedam dana na jahti

Dakle, Chloë je sa sobom povela 35 prijatelja, pa su najam jahte podijelili na 36 dijelova. Tjedan dana na jahti koštalo je 1400 dolara (oko 1280 eura) po osobi. Napominje da sama ne bi mogla priuštiti ovo putovanje, ali da je super ispalo kada je skupila prijatelje koji bi išli s njom i podijelili trošak.

Osim smještaja i plovidbe jahtom, u cijenu najma jahte bili su uključeni doručak i ručak svakog dana, posada, gorivo te transport do različitih luka na Jadranu. "Hrana je bila dobra", kaže Chloë. Postojala je opcija za neograničeno piće na jahti, ali za taj se paket, kaže, nisu odlučili jer većinu večeri i noći nisu bili na brodu. 

@chloeahle Replying to @AM no mistakes were made, and we’d do it again! 💅🏽🥂 #mba #mbatravel #croatiayachtweek #travelvlog #capcut #businessschool #croatiatravel ♬ Following the Sun - SUPER-Hi & NEEKA

"Ne kažem da 1400 dolara nije puno novca u svakom slučaju, ali morate priznati da sasvim u redu za sedam dana na jahti u Hrvatskoj", zaključila je. Dodatno su platili 50 eura za pristaništa, a let od Amerike do Hrvatske izašao ih je pojedinačno oko 500 dolara (450 eura).

Njezine pratitelje iznenadila je cijena. Smatraju da je to stvarno jeftino. "Nema šanse. Kako? Tako je jeftino", "Samo mi trebaju još 34 prijatelja", "Ovo nije loše za malo vjenčanje", "Toliko u Miamiju platiš najam jahte na četiri sata", "Prvi korak: Nađi 35 prijatelja", pisali su joj. 

"Nismo išli kad je vrhunac sezone, stoga smo puno uštedjeli", objasnila je Chloë kako su prošli jeftinije nego što su očekivali.

Kako izgleda jahta?

Pokazala je kako je izgledala njihova jahta na kojoj su proveli tjedan dana. Imali su prostranu blagovaonicu u kojoj su jeli, a posebno je nahvalila posadu koja se brinula o njima. Jahta je sadržavala 18 spavaćih soba u kojoj mogu spavati dvije osobe i 18 kupaonica, jacuzzi i ležaljke na palubi te malu teretanu.

@chloeahle Replying to @Gurbani B, MD consider this my personal submission to MTV cribs 🛥️ #mbatravel #croatiayachtweek #businessschool #croatiatravel #mba #travelvlog #CapCut ♬ Life Will Be - Cleo Sol

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.