Bezos je i dalje u Hrvatskoj, otišao je s Mljeta. Evo gdje se sada nalazi

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

NAKON što je milijarder  i osnivač Amazona Jeff Bezos jučer boravio u uvali Polače kod otoka Mljeta, danas je sa svojom jahtom Koru krenuo dalje. Trenutno se nalazi kod Paklinskih otoka. Pokazuju to podaci na stranicama koje prate kretanje najskupljih jahti svijeta.

Trenutno nije poznato koja je Bezosova sljedeća destinacija.

Podsjećamo, sinoć su fotografi snimili jahtu Koru kod otoka Mljeta. Bezos je sjedio za stolom i večerao s društvom, među kojima su Katy Perry, Orlando Bloom i Usher. Uz Bezosa je bila i njegova zaručnica Lauren Sanchez.

Inače, prije nekoliko dana Bezos je s prijateljima ručao u Luci Šipanskoj. Ekipa je snimljena u jednom restoranu u koji su stigli brodom. Bili su dobro raspoloženi i nazdravljali su vinom. 

 

25 milijuna dolara godišnje za održavanje jahte

Koru je dugačka 127 metara, može primiti 18 gostiju i zahtijeva posadu od čak 40 ljudi. Za godišnje održavanje i pogon ovog luksuznog plovila Bezos će morati izdvajati oko 25 milijuna dolara.

Za ovu jahtu veže se i jedna kontroverza. Naime, brod se inicijalno gradio u Rotterdamu, a problem je nastao jer je bio previsok i zbog njega je zamalo bio dekonstruiran povijesni most Koningshaven. Koru ima jarbole koji sežu do 39 metara visine i da bi prošao kanalom, morao bi se rastaviti povijesni most, a građani Rotterdama zaprijetili su da će gađati brod jajima ako se to dogodi.

Potom je brod pod okriljem noći premješten u drugo brodogradilište u gradu, ali su jarbole tijekom premještanja uklonili. Brod je uspješno dovršen i, kako se može vidjeti, na testiranju je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.