Umrla Caterina Valente, pjevačica hita Bongo Cha Cha Cha

Foto: Profimedia/EPA

Francusko-talijanska pjevačica Caterina Valente preminula je u dobi od 93 godine, objavljeno je na njenoj službenoj Facebook stranici. Umrla je 9. rujna prirodnom smrću u svom domu u Luganu. 

"Što se tiče želja pokojnice, sprovod se odvio u strogoj privatnosti i neće biti drugih svečanosti ni komemoracije. Molimo vas da poštujete privatnost obitelji i prijatelja u ovom osjetljivom trenutku", piše još u objavi. 

CATERINA VALENTE / 14.01.1931 - 09.09.2024 Caterina Valente, cantante, chitarrista, ballerina italo/francese nominata...

Objavljuje Caterina ValenteSrijeda, 11. rujna 2024.

Valente je rođena u Parizu 1931. godine, iako su joj roditelji Talijani. Pjevala je na brojnim jezicima, uključujući engleski, francuski, talijanski i njemački. 

Valente je otpjevala Bongo Cha Cha Cha

U Njemačkoj je postigla velik uspjeh hitovima među kojima su Ganz Paris träumt von der Liebe, Ciao, ciao, bambina i Itsy Bitsy Teenie Weenie Honolulu Strandbikini. Ukupno je tijekom svoje karijere snimila više od 1500 pjesama i šansona na 13 jezika.

Godine 1959. bila je nominirana za nagradu Grammy. Svjetski uspjeh postigla je i pjesmom The Breeze and I.

Tijekom godina snimala je ili nastupala s mnogim međunarodnim zvijezdama, uključujući Louisa Armstronga, Ellu Fitzgerald, Clausa Ogermana, Edmunda Rosa i brojne druge. 

Godine 2019. njezin hit iz 1950-ih Bongo Cha Cha Cha uključen je u soundtrack filma Spider-Man: Far from Home. Pjesma je posljednjih godina postala viralna na TikToku. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.