Priča se da ovaj šampon za kosu čudesno čisti akne. Je li to istina?

Screenshot/Foto: TikTok/ljekarnaonline.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGI se muče s različitim oblicima akni, a društvenim mrežama se širi trik za rješavanje ovog problema, a to je Head & Shoulders šampon. Teorija kaže da, ako područje pogođeno aknama perete ovim šamponom, možete očekivati da će se pročistiti u maksimalno dva tjedna.

"Mojih akni više nema"

Tiktokerica Savannah (@savannita) je podijelila svoje iskustvo s Head & Shoulder šamponom. "Imam policistične jajnike i nije me sram reći da imam problema s aknama na ramenima", rekla je. "Netko je na TikToku preporučio Head & Shoulders šampon jer ima cink i još nešto što pomaže kod peruti i radi čuda za akne."

Nakon dva tjedna kontinuiranog korištenja Head & Shoulders šampona na ramenima uočila je razliku: "Mojih akni više nema."

@savannita @headandshoulders my holy grail 🧼🚿 #foryoupage #pcos #hormonalacne #acne #skincare #headandshoulders ♬ original sound - Savannah

"Mislila sam da su moje hormonalne, a Head & Shoulders ih je uklonio u dva pranja. Google kaže da su gljivične akne", "Djeluje samo na gljivične akne", "Isprobat ću i javiti rezultat za dva tjedna", "Moj dermatolog ga je preporučio", "Imala sam gljivice i pomogao je", neki su od komentara ispod objave.

Sastojak koji se nalazi u šamponu o kojemu Savannah priča je cinkov pirition. U pitanju je sastojak koji djeluje na gljivice i sprječava njihov rast. Zbog toga dobro djeluje upravo na gljivične akne, kao i na perut. Mnogi su se komentatori požalili kako je ovaj sastojak zabranjen u EU. No, to nije posve točno.

Kakvo je stanje u EU?

On je legalan u EU, ali pod strogo reguliranim uvjetima. Siguran je kad se koristi u koncentracijama do 1% i neki šamponi ga sadrže. No, to nisu šamponi koje možemo pronaći u svakoj trgovini, već se drže u ljekarnama. Tako da Head & Shoulders koji nalazimo u našim trgovinama ne sadrži ovaj sastojak.

Pronašli smo šampon koji se lako može nabaviti u našim ljekarnama, a sadrži cinkov pirition. U pitanju je Ducray Squanorm šampon za suhu perut. Naravno, prije započinjanja bilo kakvog liječenja konzultirajte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Ducray Squanorm, Ljekarna Online, 17.30 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.