Tko je novi Rijekin golgeter koji je u dvije utakmice zabio pet golova?

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

IGRALA se 34. minuta utakmice između Rijeke i Istre 1961 (6:0) u trećem kolu SuperSport HNL-a kad je gostujući stoper Dario Marešić (23) komično kiksao. Marešić je htio izbiti jednu loptu, no nespretno je asistirao Rijekinom napadaču Franji Ivanoviću (19), koji je to iskoristio i zakucao loptu pod gredu Lovre Majkića (23).

Ivanović je u daljnjoj rapsodiji Rijeke zabio u 62. minuti petom (ali uz sitan dodir gostujućeg stopera Ante Majstorovića) nakon sjajne i brze akcije svojih suigrača i tako došao do petog gola u isto toliko nastupa ove sezone.

Zabio pet golova u dvije utakmice

Ivanović je lijepim golom kompletirao najbolji tjedan u mladoj profesionalnoj karijeri. Podsjetimo, Ivanović je Kosovarima zabio u 39. minuti. Potom je zabio u 45., pa u 92. minuti, a seriju golova nastavio je i protiv Istre. Prvi je, spomenuli smo, zabio u 34., a drugi u 61. minuti utakmice. To znači da je Ivanović u 112 minuta igre utrpao pet komada.

Ovaj igrač je ispisao Rijekinu povijest i postao najmlađi strijelac kluba u europskim natjecanjima, a pritom je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu protiv kosovskog Dukagjinija zabio hat-trick u pobjedi 6:1. Nakon utakmice je izjavio kako je baš on taj napadač kakav je Rijeci potreban, aludiravši na to da trener Sergej Jakirović ne mora tražiti druga rješenja.

"Čuo sam da Rijeka nema dovoljno napadača. Čuo sam to i bila mi je motivacija, pokazali smo da imamo napadače. Nadam se da ću igrati u prvom sastavu odsad, ali to je odluka trenera." Jakirović ga je nakon toga ostavio u prvoj momčadi, a Ivanović je protiv Istre iz prve dobre situacije opravdao povjerenje trenera.

Tražila ga Borussia Dortmund

Mladi napadač je ovog ljeta stigao u Rijeku po isteku ugovora s njemačkim Augsburgom, u kojem je započeo karijeru. U svibnju se pisalo kako ga je tražila Borussia Dortmund, no on se odlučio za jednu od najboljih hrvatskih momčadi. Prošle sezone je za drugu momčad Augsburga zabio 16 golova u 31 utakmici, igrajući u Regionalligi Bayern, najvišoj razini nogometa u Bavarskoj, odnosno četvrtom razredu njemačkog nogometa.

Za hrvatsku U-19 reprezentaciju odigrao je šest utakmica i postigao tri gola iako je rođen u Austriji. "Izabrao sam Rijeku jer mislim da je Rijeka pravi put za mene. Idealna je sredina za razvoj mladih igrača. Jedva čekam da počnemo", rekao je Ivanović prilikom službenog predstavljanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.