HRT je vijest o smrti Matića objavio u 19. minuti Dnevnika. Nakon 8 minuta HDZ-ovca

Foto: Screenshot HRT

Hrvatska radiotelevizija, javni servis koji su građani prisiljeni plaćati, vijest o smrti hrvatskog europarlamentarca, istaknutog SDP-ovog političara Predraga Freda Matića, bivšeg ministra, objavio je tek u 19. minuti Dnevnika. 

Iako pravih vijesti, osim Matićeve smrti, danas praktički nije ni bilo, HRT-u je od vijesti o Matićevoj smrti bilo važnije i gostovanje HDZ-ovog ministra graditeljstva Branka Bačića.

Prva vijest u Dnevniku bila je jučerašnja vijest - vladin prijedlog zakona kojim se znatno otežava iznajmljivanje stanova u zgradama turistima i radnicima. 

Druga vijest im je bila problem bespravne gradnje. 

Potom su ugostili ministra Bačića. To je gostovanje trajalo od 11. do 19. minute Dnevnika, gotovo punih osam minuta. Napomenimo i da je voditeljica u najavi rekla da je njen kolega s Bačićem razgovarao, a ne da razgovara, što sugerira da intervju nije vođen uživo nego da je unaprijed snimljen i da nema govora da bi nekakve eventualne Bačićeve druge obaveze bile razlog da se intervju emitira baš u tom dijelu Dnevnika. 

Tek onda HRT je izvijestio o smrti Freda Matića. 

HRT-u je Index poslao upit da nam objasne kojom su se logikom vodili u rangiranju vijesti s obzirom na to da su prije vijesti o Matićevoj smrti emitirane jučerašnje vijesti o iznajmljivanju stanova i bespravnoj gradnji. Pitali smo ih i kako su odlučili da o Matićevoj smrti izvijeste u 19. minuti Dnevnika, nakon osmominutnog gostovanja HDZ-ovog ministra te na temelju čega su zaključili tom gostovanju dati prioritet u odnosu na vijest o smrti Freda Matića. Na kraju, pitali smo ih i je li točno da je Bačićevo gostovanje unaprijed snimljeno.

Njihov odgovor objavit ćemo kada pristigne. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.