Je li normalno da je trećina radnika Čistoće na bolovanju? Puljak: I ja se pitam

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL, HRT

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak gostovao je u Dnevniku HRT-a. Zbog velikog broja turista, u Splitu ima problema s otpadom. Oko tržnica se šire neugodni mirisi iz spremnika za biootpad, u užem središtu grada su veće količine smeća iz apartmana. U sezoni je smeća triput više, a radnici Čistoće su na bolovanju.

Puljak je rekao da su probleme predvidjeli i zaposlili značajan broj ljudi, ali da je jedan dio njih odmah otišao na bolovanje.

Je li normalno da je trećina radnika na bolovanju?

"I ja se to pitam, a pretpostavljam da neki ljudi uzimaju bolovanje kako bi radili druge poslove. Bolovanja će biti ispitana i ako se pokaže da su lažna, ti radnici će dobiti otkaz.

Sada se pojavljuju medijske spekulacije da se radi o nekoj vrsti političkog pritiska, no mi ćemo se s tim suočiti i djelovati tako da motiviramo one koji predano rade. Također, s onima koji iskorištavaju sustav i odmah nakon zaposlenja odlaze na bolovanje, primjereno ćemo reagirati", komentirao je Puljak u Dnevniku.

Dodao je da su instalirali polupodzemne kontejnere praktički u cijelom dijelu grada u kojem je to primjereno te da se nabavljaju nova vozila, čime će se poboljšati frekvencija odvoz otpada, poručivši da će se u budućnosti značajno popraviti situacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.