Kod Zaprešića cijelu noć gorjela plastika. Dogradonačelnik: Zrak je odličan

Foto: Hana Kajari/Index, HRT/Screenshot

Zamjenik zaprešićkog gradonačelnika Alan Labus za HRT govorio je o stanju na požarištu u Zaprešiću gdje je jučer izbio veliki požar u skladištu tvrtke za zbrinjavanje otpada EKO FLOR.

"Stanje je vrlo dobro zahvaljujući, prije svega, našim žurnim službama, vatrogasnoj postrojbi, kolegama vatrogascima iz Zagreba, Samobora, Svete Nedelje, ovo je ugašeno tijekom noći. Kvaliteta zraka u Zaprešiću je odlična. Dima gotovo da više nema, nema ljudskih žrtava, niti ozljeda i to je najvažnije", rekao je Labus.

"Mjesto gdje je požar izbio još uvijek nije ugašeno"

"Zadnje dvije godine pratili smo situaciju na ovoj mikrolokaciji i u dva smo se navrata obratili Državnom inspektoratu čiji su inspektori izašli na teren, nalaz zadnje inspekcijske je iz listopada 2023. godine, koji je ukazao da tvrtka radi po zakonu i u skladu s dozvolom, rekao je Labus. Dodaje kako ne znaju je li se nešto dogodilo od listopada do danas "u smislu nekih drugih radnji". To bi trebao, po svemu sudeći, utvrditi očevid", kazao je Labus.

Rekao je da se još ne zna kada će biti očevid. "Još uvijek mjesto gdje je požar izbio nije ugašeno. Još je 5-10 posto požarišta koje treba sanirati. Vjerujem da će to trajati sljedećih 24-48 sati", zaključuje Labus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.