Kosanović o Matiću: Mogao je biti glavni kreten u Hrvatskoj, ali izabrao je teži put

Foto: Facebook/Saša Kosanović

U 63. godini života u Zagrebu je preminuo hrvatski eurozastupnik, SDP-ovac Predrag Fred Matić.

Od njega se na Facebooku oprostio novinar Saša Kosanović.

Njegov oproštaj od Freda Matića prenosimo u cijelosti, u izvornom obliku.

"Izabrao je teži put. Izabrao je biti frajer i Čovjek"

"Nas dva brata skupa ratujemo

Nikad više moj amigo. Zašto amigo? Pa zbog našeg Matije Vukšića šta je isto iša ća i šta je o vama napisa scenarij. Ja san triba bit major KOS-a šta vas je tuka…. Kao Kosanović, razumiš. Matija me zajebava s tin uvik….

Dragi Frede, dragi brajo…. Bio san s tobom kada si prvi put posjetio Stajicevo nakon rata. Pamtim kada si micao kamen s vrata i ušao unutra.

Pamtim kada su nas privodili u policijsku stanicu u Zrenjanin, tebe, Šanguta, mene i ekipu HRT-a, pamtim kada smo obilazili Hercegovačku i kada si mi pokazivao kako su od klinca koji je igrao lopte sa Sinišom Mihajlovićem postao ratni heroj….

Pamtim, kako si prvi put išao sa mnom tamo kao pokoćnik HDZ-ove ministrice i razni heroj i kako si išao tamo kao izdajnik u promijenjenim okolnostima. Sve im po spisku, brate…. I šatoru i gubi šta ti je psovala pod ponistron….

Pamtim i kako su isti mučali ko papci kada smo u Srbiju sa Šangijem nosili spomen ploču i organizirali posjet logoraša do kojeg nije došlo, unatoč lijepom prijemu kod Aleksandra Martona, gradonačelnika Novog Sada, ali se usrao Tadić i stopirao sve.

Pamtim kako sam u filmu o vama dokazao da je Stajicevo vlasništvo tajkuna Todorica, ali nitko kasnije nije tražio od Ivice da postavi ploče. Papci su ostali doma. Pamtim i tvoju ljubavnu priču i suborce i Vukovar koji nije zaslužio ono što mu se desilo…

Pamtim i kako ste ti i Ranko Ostojić reagirali kada su me opet htjeli privesti u Stajicevom. Pamtim puno toga. Možda i previše: Pamtim i tvoju mater i brata Tonija i sina i sve vas pamtim, dragi brate Frede.

Neka ti je laka zemlja, neka je laka zemlja čovjeku koji je mogao biti glavni kreten u Hrvatskoj, ali je izabrao teži put. Izabrao je biti frajer i Čovjek", napisao je Kosanović. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.