Ocu dječaka koji je počinio masakr u beogradskoj školi produljen pritvor

Foto: A.H./ATAImages/Pixsell

Beogradski Viši sud je produljio pritvor Vladimiru Kecmanoviću, ocu dječaka ubojice koji je 3. svibnja prošle godine u OŠ Vladimir Ribnikar ubio devet učenika i čuvara škole.

"Pritvor mu je produljen 60 dana zbog okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenu ponoviti kazneno djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica kaznenog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje kaznenog postupka", priopćio je Viši sud u Beogradu, piše N1 Srbija.

Za što je optužen?

Kecmanovića optužnica tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, dok je njegovoj supruzi Miljani Kecmanović na teret stavljeno izvršenje kaznenog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U ovom postupku suđenje je počelo, ali je sudac odlučio da na prijedlog Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu zatvori suđenje za javnost, piše N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.