Uvedene strože mjere u Škotskoj. Premijerka: Znam da su građani frustrirani

Foto: Epa

"JEDANAEST škotskih vijeća (administrativnih regija) prelazi s treće razine suzbijanja koronavirusa na četvrtu", rekla je škotska premijerka Nicola Sturgeon.

Nove mjere stupaju na snagu u petak od 18:00 sati, a trajat će tri tjedna te bi se trebale ukinuti 11. prosinca.

Devetnaest vijećničkih područja ostaje na istoj razini, a dva će područja oslabiti mjere, odnosno spustiti ih s razine 3 na razinu 2.

Škotska je administrativno podijeljena na 32 područna vijeća, a na razinu 4 prelaze: grad Glasgow, Renfrewshire, East Renfrewshire, East Dunbartonshire, West Dunbartonshire, North Lanarkshire, South Lanarkshire, East Ayrshire, South Ayrshire, Stirling i West Lothian.

Zabrana putovanja

Sturgeon je kazala kako građani koji žive na područjima gdje je na snazi razina 4 ne bi trebali u sljedeća tri tjedna izlaziti iz kuća, osim zbog nužnih situacija poput kupovine namirnica, brige o djeci, brige o drugoj osobi ili vježbanja.

Oni koji žive na područjima s trećom ili četvrtom razinom ne smiju u sljedeća tri tjedna putovati izvan područja vlastitog vijeća, osim u bitne svrhe. Također, oni koji žive drugdje u Škotskoj ne smiju putovati na područja treće ili četvrte razine.

Između Škotske i ostalih dijelova Velike Britanije neće biti nužnog putovanja, piše BBC.

"Znam da su građani frustrirani što su neka ograničenja ostala na snazi ​​duže nego što je planirano, ali razina 4 trebala bi biti oštra i trajati kratko. Namjeravamo 11. prosinca ukinuti razinu 4, što znači da ona neće biti na snazi ​​veći dio razdoblja Hanuke pa ćemo tada opet imati veći stupanj slobode“, rekla je škotska premijerka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.