Taksist koji je vozio ubojicu iz Srbije: Bio je uzbuđen, rekao je da je ubio 20 ljudi

Foto: MUP Srbije

Nastavljeno je suđenje Urošu Blažiću koji je prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona u Srbiji počinio masovno ubojstvo. Podsjetimo, Blažić je ubio 9, a ranio 12 osoba. Nakon pokolja se vozio taksijem.

Danas je svjedočio Dragoslav Antonović, taksist čiji je taksi Blažić zaustavio nakon zločina.Taksist je na Specijalnom sudu u Beogradu rekao da je okrivljenom ispao pištolj u vozilu i da ga nije mogao naći. "Pričao je da je ubio 20 ljudi, čitao mi je tekstove iz vijesti", posvjedočio je Antonović, prenosi N1 Srbija.

Na početku svjedočenja Antonović je rekao da ostaje pri izjavi koju je ranije dao i da nema što dodati. "Dok mi je čitao vijesti, rekao mi je što mu otac radi, na što sam mu ja kazao da će mu otac imati velike probleme", svjedočio je taksist. Podsjetimo, Blažićev otac je vojno lice.

"Rekao je da i ako dobije otkaz, ima 20 hektara zemlje i da će imati od čega živjeti", ispričao je Antonović.

"Razmišljao sam samo kako da se izvučem iz te situacije"

"Razmišljao sam samo kako da se izvučem iz te situacije. Bio je vrlo uzbuđen, kasnije se smirivao, djelovalo je da je svjestan, rekao je da je ubio 20 ljudi", posvjedočio je Antonović.

Na pitanje da pojasni kako se zatekao na rampi i kuda je išao, rekao je da je oko 23 sata krenuo iz Smedereva, da je išao preko nadvožnjaka u Smederevu, a da je kod Vodnja izašao na autocestu.

"Momak je išao pored ceste, ja sam ga vidio kada je nailazio. Ispred mene su bila dva ili tri vozila, možda četiri. Jedino je kod mene mogao ući, u ostale nije mogao jer su bili blizu branika", naveo je on. Taksist je naveo da mu je Blažić rekao: "Imam bombu, pazi što radiš."

"Htio sam pobjeći, ali nisam znao kako bi on reagirao"

"Od prve policijske kontrole je govorio da vozim i da ne stajem te da on drži osigurač od bombe. Usput i kasnije nije prijetio. Rekao je: "Nikome neće ništa biti, samo me morate slušati." Na kraju mi je uzeo 3000 dinara. Dao sam mu taj novac", rekao je taksist. Odvjetnik Stefan Stefanović ga je pitao je li razmišljao da pobjegne.

"Razmišljao sam o tome, na benzinskoj stanici su bila dva čovjeka, jedan radnik, jedan osiguranje s pištoljem, nisam znao kako će on reagirati ako ja krenem trčati i bježati", posvjedočio je.

Prema riječima taksista, Blažić je izašao iz auta između 5:15 ili 6 sati ujutro. "Uroš je tražio od mene da se vratim istim putem nazad i ja sam krenuo dok nisam stigao do drveća koja su me zaklanjala. Zapalio sam cigaru, pogledao na navigaciju gdje se nalazim, vratio sam se. Dok sam stigao do policije u Kragujevcu, prošlo je 15-ak minuta", rekao je taksist, piše N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.