U KBC-u Sestre milosrdnice održan iznimno važan događaj za neurokirurgiju

Foto: KBC Sestre milosrdnice

Zagreb je ovih dana bio domaćin neurokirurškog tečaja "Modern Approaches to the Brain & Skull base", intenzivnog i visokospecijaliziranog događaja koji je okupio neke od vodećih svjetskih neurokirurga.

"Tečaj je organiziran u suradnji Klinike za neurokirurgiju KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, Houston Methodist Hospital iz SAD-a i Klinike za neurokirurgiju u Bambergu u Njemačkoj.

Ovaj tečaj predstavlja važnu prekretnicu u razvoju neurokirurškog obrazovanja i suradnje između SAD-a, Njemačke i Hrvatske.
Tečaj je osmišljen kako bi neurokirurzima iz cijelog svijeta pružio priliku da unaprijede svoje vještine u kirurgiji lubanjske baze, kompleksnom i izazovnom području neurokirurgije", priopćeno je iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Složene kirurške simulacije na radionicama

Tijekom nekoliko dana, sudionici su sudjelovali u praktičnim radionicama, složenim kirurškim simulacijama i detaljnim predavanjima, sve pod vodstvom istaknutih stručnjaka u ovom području iz Hrvatske, SAD-a, Njemačke i Slovenije.

Među predavačima bili su istaknuti hrvatski neurokirurzi prof. Krešimir Rotim, prof. Tomislav Sajko i dr. Domagoj Gajski. Uz njih su bili i prof. Guenther Feigl iz Bamberga, Njemačka te prof. Michael Klebuc, prof. Jeff Vrabec i prof. Brandon Lebelt iz Houstona, SAD i drugi.

"Suradnja između Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, Houston Methodist Hospital i Bamberške neurokirurgije naglasila je globalni karakter neurokirurgije i važnost međunarodnih partnerstava u unapređenju medicinskog obrazovanja.

Ovaj događaj je pružio platformu za razmjenu najnovijih dostignuća u kirurgiji lubanjske baze te potaknuo duh suradnje i uzajamnog učenja među neurokirurzima iz različitih sredina. Uspjeh tečaja postavio je temelje za buduće događaje, s ciljem da Zagreb postane ključni centar za neurokirurško obrazovanje u regiji", objavio je KBC.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.