Nepalac: Ne osjećam se sigurno u Zagrebu, strah me. Ne razumijem zašto me napadaju

Foto: Index.hr

NEPALAC Bhakta Limbu (36) pola godine radi kao dostavljač hrane u Zagrebu i tvrdi da mu nije ugodno hodati ulicama grada (bilo danju ili noću) jer se boji da će ga netko napasti. Bhaktu smo sreli danas kod Savskog mosta i on nam je ispričao što mu se dogodilo prije tjedan dana kada je dostavljao hranu.

 

"Skoro su me opljačkali. To se dogodilo na cesti. Naime, htjeli su uzeti hranu koju sam dostavljao kao i novac koji sam imao kod sebe. Kad je cesta prazna, odnosno kada nema nikoga, onda napadaju. Ne osjećam se sigurno u Zagrebu, strah me", kaže Bhakta. 

"Strah me, nije mi svejedno hodati sam ulicama grada"

U Hrvatskoj je dvije godine. Prvih godinu i pol je radio isto kao dostavljač u Zadru i ondje nikad nije imao problema. Tvrdi da su ga Zadrani odlično prihvatili i nije osjećao strah, no sve se promijenilo kada je stigao u metropolu.

"Teško mi je tu i teško mi je naći drugi posao. Stigao sam u Hrvatsku preko agencije iz Nepala. Svaki dan doznam da se nešto dogodilo mojim kolegama. Možda ću se preseliti u drugu državu ili se vratiti doma", tvrdi Bhakta koji novac koji zaradi šalje svojoj obitelji u Nepal gdje je, prije dolaska u Hrvatsku, imao vlastiti ugostiteljski biznis. 

"Nije mi svejedno hodati sam ulicama grada. Iskreno bih volio ovdje ostati, ali ovakvi incidenti se jako često događaju. Ne znam zašto su ljudi takvi, zašto nas napadaju... Mi nikoga ne diramo", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.