VIDEO Spojen je omiški most, ovako je to izgledalo od prvog dana

Foto: Matko Begovic/PIXSELL

PRIJE dva dana spojen je most Cetina u Omišu kojim će se, uz obilaznicu, rasteretiti gradska jezgra Omiša. Nakon spajanja mosta, slijedi nastavak radova vrijednih 23.16 milijuna eura bez PDV-a.

Most je dužine 224.45 metara i izveo se u sklopu projekta izgradnje obilaznice Omiša. Krajevi čeličnog luka mosta nad Cetinom učvršćeni su tunelima s obje strane mosta pa je njegova dužina veća od vidljive konstrukcije.

Most povezuje dva tunela - Omiš i Komorjak. Nedostaje još posljednje potiskivanje sekcije mosta da bi prijelaz preko kanjona bio spojen, i to u vidljivoj dužini od 152 metra. Ukupno je dug 217 metara i jedinstven je upravo po tome što su mu i ulaz i izlaz u tunelima. Nalazi se na 70 metara nadmorske visine.

Omiš obilaznicu čeka više od 15 godina. Izgradnja brze ceste Trogir-Omiš otvorena je još 2006. godine. Most bi trebao biti završen početkom nove turističke sezone.

Hrvatske ceste objavile su video koji pokazuje kako je gradnja mosta u Omišu izgledala od prvog dana. Ovako je to izgledalo:

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.