Vjeroučitelj: Moji učenici neće nositi maske niti će se cijepiti na mojoj nastavi

Foto: Facebook

IVAN POKUPEC, vjeroučitelj koji radi u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima, jučer je na Facebooku objavio da njegovi učenici "nikad neće nositi maske" niti će, kako piše, "na njegovoj nastavi biti cijepljeni".

"Sutra počinje nova školska godina, vraćamo se u učionice. I 'stožer' je svoje rekao: mali za sada ne moraju nositi maske, veliki moraju. Promocija cijepljenja djece ide dalje.

Pa je red i da ja kao nastavnik kažem svoje:

Na mojoj nastavi djeca neće nositi maske nikada, niti će na mojoj nastavi biti cijepljena.

I jedno i drugo je isključivo odluka i odgovornost njihovih roditelja, koji će mi dopuštanje maltretiranja svog djeteta morati pismeno obrazložiti i potpisati", stoji u Facebook objavi vjeroučitelja Pokupeca.

"Za svoju djecu spreman sam učiniti velike stvari. A ako ih netko ugrozi, i užasne"

"Do tog trenutka njihovo je dijete u mojoj učionici najzaštićenije biće na ovom svijetu. Štite ga konvencije, zakoni, pravilnici i, najekstremnije od svega toga - nastavnik. U tih 45 minuta ja sam najbliže tati što imaju i to shvaćam vrlo ozbiljno. Napad na bilo koga od njih je napad na moje dijete, meni povjereno na poučavanje i odgoj. Za svoju djecu spreman sam učiniti velike stvari. A ako ih netko ugrozi, i užasne", napisao je Pokupec.

Vjeroučitelj je pritom slučajno ili namjerno izostavio nekoliko dosta bitnih činjenica.

Naime, u Hrvatskoj cijepljenje učenika po školama nije ni u planu, stoga je njegova tvrdnja da djeca na njegovim satima neće biti cijepljena u najmanju ruku banalna. 

Njegovi učenici uopće ne moraju nositi maske

No, čak je i vjeroučiteljeva tvrdnja da učenici na njegovim satima neće nositi maske posve besmislena.

Naime, prema propisanim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, nošenje maske u učionicama je, barem što se tiče osnovnih škola, obavezno isključivo za učenike od 5. do 8. razreda, i to samo ako nije moguće održavati nastavu tako da među učenicima bude razmak od najmanje metar i pol.

Za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nošenje maski uopće nije obavezno, a s obzirom na to da Pokupec vjeronauk predaje samo učenicima nižih razreda, što je u razgovoru za Telegram potvrdila ravnateljica škole Ivana Dokuš Komarica, jasno je da je i njegova tvrdnja o učenicima koji na njegovim satima neće nositi maske posve besmislena. 

Bivši živozidaš koji se poziva na Lauca kao "najvećeg domaćeg znanstvenog autoriteta"

No, vjeroučitelj Pokupec nije stao na tome, pa je tako danas objavio Facebook post u kojem tvrdi da je zbog jučerašnje objave "prijavljen SVIM državnim i crkvenim inspekcijama i institucijama".

"Iza onoga što sam napisao stoje istraživanja objavljena u The Lancetu, Natureu te kod najvećeg domaćeg znanstvenog autoriteta po tom pitanju, prof. dr. sc. Gordana Lauca", napisao je Pokupec, inače bivši član Živog zida, koji je prije dvije godine napustio stranku, a potom se kandidirao na listi još jednog bivšeg živozidaša - Markina Škibole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.