Žena pronađena mrtva na planinarskoj stazi u SAD-u: "Izgleda da ju je napao grizli"

Ilustracija: Shutterstock

U SUBOTU je na planinarskoj stazi u Montani, zapadno od Nacionalnog parka Yellowstone, pronađena mrtva žena nakon što ju je napao grizli, priopćili su iz Odjela za ribu, divlje životinje i parkove Montane. Istražitelji su na mjestu događaja pronašli tragove grizlija, ali za sada nisu priopćili službeni uzrok smrti. Vlasti su zatvorile područje na kojem je pronađeno tijelo žene, koje je popularno među planinarima. 

Odjel je prošlog tjedna upozorio posjetitelje da su djelatnici parka u okolnom području vidjeli grizlija (sivog medvjeda). Zamolili su planinare i one koji misle kampirati u parku da nose sprej protiv medvjeda, pravilno skladište hranu i sklone svo smeće, piše Sky News.

U Montani raste populacija grizlija 

Smrtni slučajevi nakon napada grizlija su iznimno rijetki. No nakon porasta populacije grizlija u Montani u posljednjih nekoliko godina zabilježeno je par slučajeva napada sa smrtnim ishodom. U srpnju 2021. sivi medvjed je ubio 65-godišnju ženu zbog potrage za hranom. U travnju iste godine grizli je ubio lokalnog vodiča dok je pecao uz granicu Nacionalnog parka Yellowstone.  

U ožujku 2022. sivi medvjed je napao i ubio 40-godišnjeg muškarca u Nacionalnom parku Yellowstone, dok je 51-godišnjak preživio odvojeni napad u listopadu 2022. u Nacionalnom parku Glacier u Montani. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.