Braća Russo vraćaju se Marvelu: Slavni redatelji su u pregovorima za nove Osvetnike

Foto: EPA

NAKON višemjesečne potrage za redateljima koji će nadgledati peti i šesti film o Osvetnicima, Marvel Studios vraća se svojim starim suradnicima. The Hollywood Reporter potvrdio je da su braća Joe i Anthony Russo u ranim pregovorima za dva nova filma o Osvetnicima. 

Studio je razmatrao više redatelja za nove filmove, među kojima je bio i Shawn Levy, redatelj dugo očekivanog filma Deadpool i Wolverine. 

Ovaj potez označava povratak braće Russo, koji su prije desetak godina prešli iz svijeta televizijske komedije u svijet blockbustera. Režirali su neke od najboljih Marvelovih filmova, poput Kapetana Amerike: Zimskog vojnika, Kapetana Amerike: Građanskog rata, Osvetnika: Rata beskonačnosti i Osvetnika: Završnice. Ovi filmovi zajedno su zaradili više od šest milijardi dolara, a Završnica, koja je zaradila 2.79 milijardi dolara, drugi je najuspješniji film svih vremena.

Nakon suradnje s Marvelom, braća Russo producirala su film Everything Everywhere All at Once, Netflixov serijal Extraction i Amazonovu seriju Citadel. Osim toga, režirali su kriminalističku dramu Cherry, s Tomom Hollandom u glavnoj ulozi, i Netflixov nadolazeći znanstvenofantastični film The Electric State.

Radnja petog filma nije poznata

Radnja petog filma o Osvetnicima još uvijek nije poznata. Peti film trebao se fokusirati na negativca Kanga, kojeg je utjelovio Jonathan Majors. No, nakon Majorsove osude zbog zlostavljanja svoje djevojke, Marvel je napustio projekt i pretpostavlja se da će film dobiti novi fokus.

Šesti film o Osvetnicima, nazvan Tajni ratovi, bit će baziran na istoimenim stripovima iz 80-ih i 2015. godine, koje braća Russo žele adaptirati već duže vrijeme. Tajne ratove iz 2015. godine napisao je Jonathan Hickman, a utjecaj njegovih stripova mogao se vidjeti u Marvelovom filmu Doktor Strange u multiverzumu ludila.  

Peti film o Osvetnicima trebao bi imati premijeru 1. svibnja 2026., a Tajni ratovi 7. svibnja 2027. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.