Hit s Keanuom Reevesom je trenutno najpopularniji film na Netflixu u Hrvatskoj

Screenshot: YouTube/Lionsgate Movies

PRIJE dva dana na Netflix je stigao veliki prošlogodišnji blockbuster - John Wick 4 (John Wick: Chapter 4). Akcijski film s Keanuom Reevesom u glavnoj ulozi trenutno je najgledaniji film na Netflixu u Hrvatskoj, prema statistici sa stranice FlixPatrol.

Uz zaradu koja je prešla milijardu dolara, franšiza John Wick smatra se jednom od najprofitabilnijih akcijskih franšiza svih vremena. Prvi film izašao je 2014. godine, a posljednji 2023. Sva četiri filma iz serijala režirao je Chad Stahelski, koji je slavu stekao kao kaskader prije nego što je počeo režirati i producirati filmove.

 

U četvrtom filmu serijala bivši plaćeni ubojica John Wick sprema se za borbu protiv svojih najopasnijih protivnika. Nagrada za njegovu glavu sve je veća, a u potrazi za slobodom John Wick mora se sukobiti s vođama Visokog stola diljem svijeta, od Berlina do Japana.

Za petama su mu Caine (Donnie Yen), njegov stari prijatelj i umirovljeni plaćenik, koji ga mora ubiti kako bi spasio svoju kćer, te markiz Vincent Bisset de Gramont (Bill Skarsgård), moćni član Visokog Stola.

Uz Reevesa, Yena i Skarsgårda, u filmu glume Hiroyuki Sanada, Laurence Fishburne, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Marko Zaror, Scott Adkins, Clancy Brown i Ian McShane.

Što kažu kritičari?

Osim što je zaradio više od 440 milijuna dolara diljem svijeta, John Wick 4 pokupio je brojne pohvale. Na portalu Rotten Tomatoes ima ocjenu 94% od strane kritičara i 93% od strane publike.

"Uz originalni film, ovo bi mogao biti najimpresivniji nastavak Johna Wicka koji balansira bombastične borbene sekvence i zanimljive, emocionalne priče. Donnie Yen i Scott Adkins kradu pažnju", napisao je Cory Woodroof za USA Today.

"Ne mogu reći je li John Wick 4 bolji ili lošiji od ostalih nastavaka serijala, ali zasigurno je najzabavniji - i to odražava neumornu kreativnost njegovih tvoraca", napisao je John Serba iz Decidera.

"Čak i ako ga usporedimo s prethodnim filmovima o Johnu Wicku, ovo je izvanredno", dodala je Wendy Ide iz Observera.

Franšiza John Wick dobit će svoj prvi spin-off iduće godine. U lipnju izlazi film Ballerina, u kojem glavnu ulogu igra Ana de Armas.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.