Jack Nicholson jednog je redatelja usporedio s diktatorom

Screenshot: YouTube

Jack Nicholson poznat je po svom temperamentu, pa je očekivano da će ponekad doći do sukoba ili napetih situacija tijekom rada s redateljem sličnog ponašanja.

Iako njegovi ispadi nikada nisu bili posebno zlonamjerni, Nicholson je znao izgubiti strpljenje. Uostalom, planirao je zapaliti set filma Pokojni prije nego što je shvatio da to možda i nije najpametnija ideja.

Često je pokazivao buntovnički duh kroz izvrsne glumačke izvedbe, što ga je učinilo najnominiranijim glumcem u povijesti Oscara. Iako nije osvojio Oscara radeći s redateljem kojeg je zvao "diktatorom", taj film postao je jedan od najboljih ikad snimljenih.

"Roman je drugačiji tip diktatora. Voli rasprave i ne bi znao što raditi bez njih"

Tijekom snimanja filma Kineska četvrt, Nicholson i Roman Polanski često su se sukobljavali, ali su obojica dala svoj maksimum. Film je osvojio samo jednog Oscara - za originalni scenarij, ali i dalje ostaje dokaz da broj osvojenih nagrada nije mjera uspjeha.

Nicholson u filmu savršeno utjelovljuje J.J. Gittesa istražujući mračne tajne Los Angelesa kako bi otkrio istinu iza prevara i korupcije koje prijete uništenju njega i obitelji Mulwray.

Razmišljajući o tvrdoglavim redateljima s kojima je radio, Nicholson je spomenuo Polanskog.

"Roman je drugačiji tip diktatora. Voli rasprave i ne bi znao što raditi bez njih. No, uvijek pobijedi, pa nema prave rasprave. To je njegov problem", rekao je za The Independent.

Iz njegovih riječi može se zaključiti da Nicholson nije vjerovao da Polanski uvijek zaslužuje pobijediti u raspravama, ali za dobrobit filma bilo je bolje pustiti ga da misli da je u pravu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.