Ljubitelji filma kažu da su ovo najšokantniji dokumentarci koje su pogledali

Screenshot: YouTube

DRUŠTVENA mreža Reddit često okuplja brojne ljubitelje filma, koji dijele svoja mišljenja i preporuke te raspravljaju o popularnim filmovima. Jedan korisnik društvene mreže prije četiri dana započeo je raspravu o dokumentarnim filmovima u kojoj su ostali korisnici birali najšokantnije dokumentarce. U nastavku donosimo popis dokumentarnih filmova koji su skupili najviše glasova.

Tickled (2016)

Novozelandski dokumentarni film Tickled prati novinara Davida Farriera i producenta Dylana Reevea koji istražuju neobično natjecanje u škakljanju pred kamerom. Istraživanje dolazi do zastoja kada Farrier dođe u kontakt s kompanijom koja producira snimke škakljanja, a koja bezobrazno odbije njegov zahtjev za intervju. Farrier i Reeve zatim pokušavaju otkriti što skriva misteriozna kompanija.

"Tickled. Nisam znao u što se upuštam, ali cijelo vrijeme bio sam prikovan za ekran", napisao je jedan korisnik Reddita. "Dokumentarac možda nije uznemirujuć kao neki drugi koji su ovdje navedeni, ali svejedno je prilično šokantan. Ne mogu vjerovati da je ovakvo nešto stvarno, iako znam da jest."

Abducted in Plain Sight (2017)

Abducted in Plain Sight je kriminalistički dokumentarni film koji istražuje otmicu djevojčice Jan Broberg iz američke savezne države Idaho. Broberg je u 1970-ima dva puta oteo susjed Robert Berchtold.

"Abducted in Plain Sight jedna je od najluđih priča za koje sam čula, a svakodnevno slušam podcaste o zločinima", napisala je jedna gledateljica.

The Act of Killing (2012)

The Act of Killing je eksperimentalni dokumentarac koji su režirali Joshua Oppenheimer, Christine Cynn i anonimni indonezijski redatelj. Film prati pojedince koji su sudjelovali u masovnim ubojstvima indonezijskih komunista između 1965. i 1966. godine.

"Pogledao sam ovaj dokumentarac sa svojom djevojkom i nakon što je završio samo smo sjedili u tišini nekoliko minuta. Kako užasno razdoblje", napisao je jedan korisnik društvene mreže.

Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father

Dokumentarni film Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father, koji je kreirao Kurt Kuenne, opisuje ubojstvo Kuenneovog bliskog prijatelja Andrewa Bagbyja, kojeg je ubila opsesivna bivša djevojka Shirley Jane Turner. Turner je uhićena, ali ubrzo doznaje da je trudna i nosi Bagbyjevo dijete.

"Ovaj dokumentarac me slomio. Drago mi je što sam ga pogledao, ali neću više nikada", komentirao je gledatelj.

Three Identical Strangers (2018)

Three Identical Strangers, u režiji Tima Wardlea, dokumentarni je film o identičnim trojkama koje su kao dojenčad posvojile različite obitelji. Braća su se sasvim slučajno susrela 1980. godine u New Yorku, a ubrzo su otkrili da su bili dio skrivenog istraživanja čiji je cilj bio vidjeti kako odrastanje u različitim socio-ekonomskim statusima djeluje na razvoj genetski identične braće.

"Three Identical Strangers. Fascinantno i frustrirajuće. Trojke razdvojene pri rođenju zbog eksperimenta. To se dogodilo u dobrom starom SAD-u. Izvrstan dokumentarac, toplo ga preporučujem", napisao je Redditor.

Grizzly Man (2005)

Američki dokumentarni film Grizzly Man napisao je i režirao renomirani njemački redatelj Werner Herzog. Film prikazuje tragičnu priču o konzervatoru Timothyju Treadwellu i njegovoj djevojci Amie Huguenard koji su se bavili zaštitom medvjeda. Oboje su poginuli u Nacionalnom parku Katmai na Aljasci kada ih je napao i pojeo medvjed.

"Ovo je jednostavno jedan od najboljih i najtragičnijih dokumentaraca koje sam ikada pogledao", komentirao je jedan gledatelj.

Jesus Camp (2006)

Jesus Camp je hvaljeni dokumentarni film koji su režirale Heidi Ewing i Rachel Grady. Film prikazuje indoktrinaciju djece u kršćanskom ljetnom kampu pokraj grada Devils Lakea, gdje propovjednica Becky Fischer odgaja vojsku mladih kršćana koji će se boriti protiv islama i liberalizma.

"Ovaj film me rasplakao. Gledala sam kako indoktriniraju djecu i doslovno im ispiru mozak. Koristili su poznate tehnike pranja mozga", napisala je gledateljica.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.