Obožavatelji filma o uvodnoj sceni horora s Cageom: Jedna od najboljih ikada"

Screenshot: Youtube

HOROR filmovi na publiku najčešće ostavljaju dojam ili nemaju gotovo nikakav utjecaj, ali ako je suditi prema prvim komentarima na Longlegs (Sakupljač duša) s Nicolasom Cageom, ovo će biti pravi film za obožavatelje horora.

Radnja filma prati FBI agenticu Lee Harker (Maika Monroe), koja pokušava uhvatiti serijskog ubojicu koji se predstavlja kao Longlegs (Nicolas Cage). Međutim, cijeli slučaj se zakomplicira kada agentica otkrije dokaze koji ubojstvo vežu uz okultizam. 

Obožavateljima horora posebno se svidjela prva scena u filmu, a svoje su mišljenje o hororu podijelili na X-u. 

"Doslovno jedna od najboljih uvodnih scena u horor filmu ikada", "Longlegs ima jednu od najboljih uvodnih scena koje sam vidio u filmovima ove godine", "To je scena koja me vjerojatno najviše uznemirila. Odmah imate osjećaj da svi uključeni u film zapravo ne glume. Odličan je!", "Prva scena u Longlegs je pravi način za započinjanje horor filma. Savršeno daje ton ostatku filma. Zlokobna atmosfera. Upečatljiva kinematografija. Strašan rezultat", samo su neki od komentara na uvodnu scenu.

 

Film Longlegs nedavno je imao premijeru u svjetskim kinima, dok će se u Hrvatskoj početi prikazivati tek početkom kolovoza. U prvom vikendu prikazivanja u SAD-u zaradio je 22.6 milijuna dolara, čime je ostvario najveću zaradu od premijere filma koji je distribuirao NEON. 

Ovaj horor-triler Osgooda Perkinsa oduševio je kritičare koji su napisali da će film "oteti podsvijest" gledatelja. Trenutno na Rotten Tomatoesu od kritičara ima 87 posto te je označen kao "svjež" na temelju više od 200 recenzija.

Jen Yamato iz Washington Posta napisala je: "Longlegs je lako prvi kandidat za najstrašniji film 2024. godine."

Peter Debruge iz Varietyja za Perkinsov film napisao je: "Koliko horor filmova može tvrditi da otimaju vašu podsvijest? S Longlegs, scenarist i redatelj Osgood Perkins isporučuje onu vrstu isplate koju smo tražili kao djeca, usuđujući se gledati filmove zbog kojih smo poželjeli spavati s upaljenim svjetlima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.