Ovaj psihološki horor prošao je nezapaženo iako ima čak 93% na Rotten Tomatoesu

Screenshot: YouTube/IFC Midnight

PODCIJENJENI psihološki horor I Am Not a Serial Killer oduševio je ljude koji su ga imali priliku pogledati godinama nakon premijere. Horor redatelja Billyja O'Briena imao je premijeru u ožujku 2016. godine na filmskom festivalu South by Southwest, a u kolovozu iste godine prikazivao se samo u odabranim kinima, zbog čega je prošao nezapaženo unatoč odličnim ocjenama kritičara.

Scenarij za film napisali su Christopher Hyde i O'Brien, a inspiracija im je bio istoimeni roman autora Dana Wellsa.

 

Priča prati tinejdžera Johna Waynea Cleavera, kojemu je dijagnosticiran antisocijalni poremećaj ličnosti. John želi ubijati ljude, ali svjestan je da to nije normalno, zbog čega redovito posjećuje psihoterapeuta koji mu pomaže kontrolirati opasne nagone. Nakon što se u njegovom gradiću pojavi serijski ubojica, John ga pokušava zaustaviti dok se istovremeno bori s vlastitim demonima.

Glavne uloge u filmu igraju Max Records, Christopher Lloyd, Laura Fraser, Tim Russell, Christina Baldwin i Karl Geary.

Odlične ocjene kritičara

Film I Am Not a Serial Killer odlično je prošao kod kritičara. Mnogi su pohvalili glumačke izvedbe i režiju Billyja O’Briena, koji je uspješno pomiješao više žanrova, od komedije do horora. O'Brienov film ima čak 93% na Rotten Tomatoesu.

Gledatelji koji su film otkrili godinama kasnije svoje su mišljenje podijelili putem društvenih mreža.

"Pogledao sam ovaj film prije par godina a da nisam prethodno gledao najave ili čitao kritike. Film je bio neočekivano iznenađenje", napisao je jedan obožavatelj.

"Nedavno sam pogledao ovaj film i ugodno me iznenadio. Malo me podsjetio na horor Let the Right One In", dodao je drugi.

"Ovo je stvarno podcijenjeni dragulj. Svima ga preporučujem", dodao je treći.

"Super film, ima jedinstvenu atmosferu i odlične izvedbe", napisao je četvrti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.