Šest najtužnijih filmskih scena. Koja vam je najbolja?

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

KORISNICI društvene mreže Reddit koji posjećuju subreddit za ljubitelje filma r/movies započeli su raspravu o najtužnijim filmskim scenama svih vremena.

Nakon što je jedan korisnik napisao da se najtužnija scena ikad pojavljuje u animiranom znanstveno-fantastičnom filmu The Iron Giant, ostali su korisnici ostavili tisuće komentara sa svojim prijedlozima. U nastavku otkrivamo šest scena koje su skupile najviše glasova filmofila.

OPREZ! Tekst sadrži spoilere.

Lisica i pas (The Fox and the Hound)

Disneyjev animirani film Lisica i pas prikazuje neočekivano prijateljstvo između lisca Toda i psa Coopera. Lisac Tod ostao je bez majke, zbog čega je odrastao uz staru udovicu Tweed.

Ljubitelji filma pišu da im je najtužnija scena ona u kojoj se udovica oprašta od lisca Toda jer više nije siguran uz nju zbog njezinog susjeda lovca.

Zelena milja (The Green Mile)

Drama Zelena milja prati umirovljenog zatvorskog čuvara Paula (Tom Hanks) koji se u 1930-ima sprijatelji sa zatvorenikom Johnom Coffeyjem (Michael Clarke Duncan). Coffey je nedužan, ali je osuđen na smrt zbog zločina koji je počinio drugi zatvorenik.

Za mnoge gledatelje najtužnija scena u filmu je ona u kojoj John sjeda na električnu stolicu i moli Paula da mu ne stavlja vreću na glavu jer se boji mraka.

Pravi trenutak (About Time)

Znanstveno-fantastična romantična drama Pravi trenutak priča je o mladiću Timu (Domhnall Gleeson) koji otkrije da svi muškarci u njegovoj obitelji mogu putovati kroz vrijeme. Umjesto da svoj dar koristi za stjecanje slave i bogatstva, Tim ga koristi kako bi poboljšao svoj ljubavni život.

Korisnici Reddita pišu da ih je slomila scena u kojoj se Tim posljednji put oprašta od svoga oca. 

"Plakao sam na kauču zbog glavnog lika koji se oprašta od svog oca u filmu Pravi trenutak. Počeo sam gledati film a da nisam znao išta o njemu, misleći da je to standardna romantična komedija. Ugodno sam se iznenadio kada su uveli element putovanja kroz vrijeme, a onda sam se šokirao kada su krenule tragične scene o gubitku roditelja", napisao je jedan obožavatelj.

Schindlerova lista (Schindler’s List)

Biografski film o Oscaru Schindleru Schindlerova lista prikazuje život njemačkog industrijalca koji je spasio više od tisuću židovskih izbjeglica za vrijeme Drugog svjetskog rata jer ih je zaposlio u svojim tvornicama.

Mnogi obožavatelji pišu da im je najtužnija scena u kojoj se Schindler oprašta od izbjeglica i žali što ih nije spasio više, nakon što mu oni poklone prsten na kojem je ugravirano: "Spasi jedan život, spasio si cijeli svijet."

Nebesa (Up)

Pixarov animirani film Nebesa prati mrzovoljnog umirovljenika Carla koji nakon smrti svoje žene Ellie odluči ostvariti svoj životni san i posjetiti Južnu Ameriku.

Kritičari vjeruju da je prvih deset minuta filma zaslužno za veliki uspjeh Nebesa. Nostalgična uvodna scena prikazuje Carlovo djetinjstvo, susret s Ellie, njihov bračni život i njezinu smrt, koja je uslijedila prije nego što su zajedno ostvarili svoj životni san.

Interstellar

Smješten u distopijsku budućnost u kojoj se Zemlja raspada zbog ljudske pohlepe, Interstellar prati skupinu astronauta koji ulaze u crvotočinu kako bi pronašli planet koji bi mogao postati novi dom za čovječanstvo.

Najtužnija scena u filmu prikazuje astronauta Coopera (Matthew McConaughey) kako sluša poruke koje su mu djeca slala u razdoblju od 23 godine. Naime, nakon što je prošao kroz crvotočinu i završio na tzv. Millerovu planetu, Cooper i njegova posada otkrivaju da jedan sat na Millerovom planetu odgovara sedam godina na Zemlji, što znači da je propustio živote svoje djece dok je bio odsutan.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.