Stanley Kubrick imao je neobične zahtjeve na setu filma Oči širom zatvorene

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

NICOLE Kidman je u intervjuu za Vanity Fair pričala o neobičnim zahtjevima redatelja Stanleyja Kubricka na setu njegovog posljednjeg filma, Oči širom zatvorene (Eyes Wide Shut).

Kidman je uz Toma Cruisea, s kojim je u to vrijeme bila u braku, igrala jednu od glavnih uloga u kontroverznom filmu iz 1999. godine.

 

Oči širom zatvorene je psihološka drama koja prati uglednog liječnika Williama (Cruise), koji živi u New Yorku sa svojom ženom Alice (Kidman) i kćeri Helenom. Nakon što mu žena otkrije da je jedno vrijeme razmišljala o preljubu, William se infiltrira u tajni kult koji izvodi orgije.

Snimanje filma trajalo je petnaest mjeseci jer je Kubrick bio perfekcionist i htio je da sve scene budu savršene. Kako navodi LADbible, Kidman i Cruise neke su scene morali ponavljati po 50 puta.

Redatelj je glumcima postavljao pitanja o njihovoj vezi

Osim toga, redatelj je glumcima postavljao detaljna pitanja o njihovoj vezi te o problemima i strahovima s kojima se susreću.

"Tom bi čuo stvari koje nije htio čuti", prisjetila se Kidman. "To nije bilo kao psihoterapija jer nitko te nije pitao: 'Kako se osjećaš u vezi s tim?' Bilo je iskreno, povremeno brutalno iskreno."

Glumica je rekla da je jednu kratku eksplicitnu scenu morala snimati čak šest dana. Riječ je o sceni u kojoj William zamišlja Alice kako ima spolni odnos s drugim muškarcem. Cruise nije smio biti na setu tijekom snimanja te scene, a Kubrick je od Kidman tražio da mu ne govori što se događa na setu.

Nakon nekog vremena granica između fikcije i stvarnosti počela je nestajati. Glumci su spavali u spavaćoj sobi svojih likova, bacali su svoju odjeću po podu, a Cruise je pored kreveta počeo ostavljati sitniš, što je radio i kod kuće.

"Kao glumac, moraš si reći da postoji stvarnost, a postoji i pretvaranje", izjavila je Kidman. "Te se linije ponekad prelaze, a to se događa kada radiš s redateljem koji dopušta takve stvari. Jako je uzbudljivo kada se tako nešto dogodi, ali je istovremeno i zastrašujuće."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.