Stižu prve kritike na film katastrofe Twisters 2, trenutno na RT-u ima 78 posto

Screenshot: Youtube

AKCIJSKI film katastrofe Twisters 2, redatelja Leeja Isaaca Chunga, svjetsku će premijeru imati sutra, a od danas će ga na velikom platnu u pretpremijeri moći gledati i publika u Hrvatskoj. Ovaj film predstavlja svojevrsni nastavak istoimenog filma iz 1996. godine, a u ovoj verziji glavne uloge imaju Daisy Edgar-Jones i Glen Powell.

Radnja prati Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones), bivšu lovkinju na oluje koja sada proučava uzorke oluja. Njezin prijatelj, Javi (Anthony Ramos), pozove je da testira novi revolucionarni sustav praćenja. Tada upoznaje Tylera Owensona (Glen Powell), šarmantnog i bezobzirnog lovca na oluje koji je postao zvijezda društvenih mreža te uživa u objavljivanju svojih opasnih avantura.

Kako se sezona oluja pojačava, oslobađaju se zastrašujući i dosad neviđeni fenomeni. Kate, Tyler i njihovi timovi nađu se na putu višestrukih olujnih sustava koji se skupljaju iznad središnje Oklahome, u borbi svojih života. 

Strani su kritičari već imali priliku pogledati film te su podijelili dojmove, a prema trenutnim recenzijama, čini se da se film mnogima svidio. Zasad na Rotten Tomatoesu ima 78 posto od kritičara, ali taj se rezultat još može promijeniti s novim osvrtima. 

"Twisters je, srećom, nastavak koji zapravo pamti sposobne, racionalne znanstvenike, heroje svog prethodnika iz devedesetih. To sugerira da bi se Hollywood mogao urazumiti kada daje prednost mišićima u odnosu na istinsku pamet i stručnost", napisala je Clarisse Loughrey iz britanskog Independenta.

Wenlei Ma iz The Nightlyja u kratkom je osvrtu istaknula da je "Twisters ono što želite od blockbustera". 

Pozitivnu recenziju napisala je i Tomris Laffly iz RogerEbert.com: "Unatoč nekim pogrešnim procjenama koje opterećuju ovaj nastavak neustrašivih lovaca na tornada, Twisters je u cjelini očaravajući ljetni blockbuster, velikim dijelom zahvaljujući Powellovoj prisutnosti, koja je zabavna, pa čak i drsko blesava."

David Fear iz Rolling Stonea napisao je: "Zaboravite na proganjanje oluje. Ovo je potraga za starom magijom samih filmova na velikom platnu", te je film označio "svježim" na Rotten Tomatoesu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.