Viggo Mortensen kritizirao je Amazon zbog ove odluke: To što su učinili je sramotno

Screenshot: YouTube/Amazon Prime Video

VIGGO Mortensen je u nedavnom intervjuu za časopis Vanity Fair uputio oštru kritiku Amazonu zbog načina na koji je kompanija tretirala biografski film redatelja Rona Howarda.

Mortensen je 2022. godine glumio u Howardovom filmu Thirteen Lives, koji se samo tjedan dana prikazivao u kinima prije nego što je prebačen na Amazonov streaming servis Prime Video. Film je prikazao nesreću iz 2018. godine do koje je došlo kada su dvanaestorica dječaka i njihov nogometni trener zapeli u špilji Tham Luang Nang Non na Tajlandu.

Akcija spašavanja trajala je sedamnaest dana i svi su spašeni, no preminula su dva spasioca - jedan je poginuo tijekom same akcije spašavanja, a drugi je preminuo godinu dana kasnije zbog posljedica infekcije koju je pokupio tijekom spašavanja.

Sporedne uloge igrali su Colin Farrell, Joel Edgerton i Tom Bateman.

Glumac tvrdi da je film prekratko bio u kinu

Kako navodi Variety, na filmu Thirteen Lives radio je studio MGM, no Amazon je otkupio studio za vrijeme snimanja filma. Iako je Amazon obećao da će film prikazati u kinima diljem svijeta, to se nije dogodilo. Ta odluka pogodila je Mortensena koji vjeruje da bi film bio hit da je bio u kinima duže vrijeme jer je testna projekcija prošla odlično.

"Taj film su planirali pustiti u tisuće kina diljem svijeta", rekao je Mortensen. "Zatim je Amazon kupio MGM. Prvo su obećali da će ispoštovati dogovor između MGM-a i Rona Howarda, ali onda su se predomislili. U osnovi, taj film se prikazivao tjedan dana u Chicagu, New Yorku, Los Angelesu i Londonu, i to je bilo to. Zatim je otišao na streaming servis, što mi je bilo jako tužno. To je stvarno dobar film."

Glumac je zatim izjavio da je do te odluke došlo zbog pohlepe šefova Amazona, koji nisu htjeli trošiti novac na marketing i kasnije dijeliti zaradu s kinima.

"Mislim da je užasno što su tako nešto učinili Ronu Howardu, čovjeku koji je imao tako bogatu karijeru, koji je filmskim studijima donio toliku zaradu i koji je zasluženo prepoznat kao odličan filmski stvaratelj", poručio je glumac.

"On je jako dobra osoba, tako da se nije žalio ni na što, ali drago mi je što to mogu učiniti umjesto njega. Ne govorim u njegovo ime, govorim samo u svoje ime. To što su učinili je sramotno", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.