Viggo Mortensen otkrio je zašto nije glumio u franšizama nakon Gospodara prstenova

Screenshot: YouTube/New Line Cinema

VIGGO Mortensen je u najnovijem intervjuu za časopis Vanity Fair otkrio zašto ga nismo vidjeli u velikim holivudskim franšizama nakon uloge Aragorna u kultnoj trilogiji Gospodar prstenova koju je režirao Peter Jackson, piše Variety.

Glumac je objasnio da nema ništa protiv filmskih franšiza, ali mu se ne sviđa što takvi filmovi obično nemaju dovoljno kvalitetne priče.

"Zapravo, ja ne tražim niti izbjegavam bilo koju vrstu žanra ili budžeta. Samo tražim zanimljive priče", objasnio je Mortensen. "Nije mi važno koji je žanr, koliki je budžet ili tko radi na filmu. Nikada ne bih pristao na film samo zato što ga režira ta i ta osoba. Priča mora biti najvažnija. Ako mislim da sam prava osoba za ulogu, to uvijek dolazi na prvo mjesto."

"To vrijedi i za franšize", dodao je. "Ako mi netko da ponudu za neki film, treći ili deveti nastavak, i mislim da je lik sjajan te ga želim glumiti i mislim da imam nešto za pridonijeti, učinio bih to. Nisam protiv toga. No ti filmovi obično nisu tako dobri. Mislim da nemaju tako kvalitetne scenarije. Nekako su predvidivi. Naravno, uvijek postoji pitanje što ću učiniti ako ostanem bez novca."

Spreman je za povratak u Međuzemlje

Peter Jackson i Andy Serkis trenutno rade na novom prednastavku serijala Gospodar prstenova, nazvanom Gospodar prstenova: Lov na Golluma, koji bi trebao imati premijeru 2026. godine. Mortensen je ranije ove godine izjavio da je spreman za povratak u Međuzemlje, samo ako njegova prisutnost u filmu bude imala smisla.

"Ne znam točno o čemu se radi u priči, nisam čuo", rekao je za GQ. "Možda ću s vremenom čuti nešto o tome. Volim glumiti tog lika. Naučio sam puno toga igrajući ga. Uživao sam u tome. Vratio bih se samo ako bih bio pravi za tu ulogu s obzirom na moje godine i sve to. Učinio bih to samo ako bih bio prava osoba za tog lika. Inače, bilo bi glupo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.