Will Smith je godinama odbijao ovu ulogu. Na kraju zbog nje bio nominiran za Oscara

Foto/Screenshot: EPA/YouTube

WILL Smith je u karijeri glumio u brojnim poznatim filmovima, kao i u seriji Princ iz Bel Aira koja ga je proslavila. Kao i mnogi drugi glumci, imao je uloge na koje nije odmah pristao, a jedna od takvih situacija bila je povezana uz biografsku sportsku dramu Ali iz 2001. godine, u kojoj je Smith utjelovio boksača Muhammada Alija.

Kako prenosi Far Out Magazine, Will Smith godinama je odbijao ulogu u filmu te nije htio ni pogledati scenarij, a iza njegove odluke krio se jedan razlog. 

"Godinama sam odbijao vidjeti scenarij. Mislim da sam imao oko 27 godina kad mi je prvi put bio predstavljen. Ali nisam mogao vidjeti dalje od Willa Smitha u Princu iz Bel Aira do transformacije u Muhammada Alija. Da mi je tada netko rekao da moram postati Ali, ne bih znao što da radim od prvog dana. Michael Mann je bio prva osoba koja je ilustrirala ono što je on nazvao nastavnim planom i programom za postajanje Alija", ispričao je Smith u jednom intervjuu za BBC, prenosi Far Out.

U filmu su uz Smitha glumili i Jamie Foxx, Jon Voight, Jeffrey Wright, Mario Van Peebles, Jada Pinkett Smith, Ron Silver i druge zvijezde. Scenarij su napisali Gregory Allen Howard, Stephen J. Rivele i Christopher Wilkinson.

Čak i prije nego što je film trebao izaći, jedna od najvećih kritika bila je da Smith nije nimalo nalikovao legendarnom boksaču. No, sumnje su nestale nakon što su kritičari pogledali film u kojem ih se jako dojmila gluma Willa Smitha te su film proglasili jednim od najboljih u njegovoj karijeri do tada, prenosi Far Out. 

Uloga u filmu Ali osigurala je Willu Smithu nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg glavnog glumca, ali nije pobijedio. Nominaciju je bio dobio i Jon Voight u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.