Woody Harrelson kaže da je ovo jedna od najboljih komedija svih vremena

Foto: EPA

RENOMIRANI glumac Woody Harrelson, zvijezda filmova Narod protiv Larryja Flinta, Rođeni ubojice, Tanka crvena linija i Igre gladi, jednom je prilikom otkrio koji film bi svrstao među najbolje komedije svih vremena.

Premda ga najbolje znamo po ozbiljnijim ulogama, komedije mu nisu nepoznanica, a neke od najznačajnijih u njegovoj karijeri su Dobro došli u zemlju zombija, The Edge of Seventeen i Sedam psihopata.

Glumac je u jednom intervjuu za Rotten Tomatoes odabrao svoje dvije najdraže komedije: Harold i Maude (Harold and Maude) iz 1971. godine i Diplomac (The Graduate) iz 1967. Harold i Maude opisao je kao divan, smiješan i emocionalan film, dok je Diplomca nazvao jednom od najboljih komedija svih vremena, navodi Far Out.

O čemu se radi u Diplomcu?

Komedija-drama Diplomac, koju je režirao Mike Nichols, snimljena je po istoimenom romanu Charlesa Webba. Priča prati 21-godišnjeg diplomca Benjamina Braddocka (Dustin Hoffman), koji je nesiguran oko svoje budućnosti. Benjamina zavede starija udana žena, gospođa Robinson (Anne Bancroft), s kojom zatim započinje aferu. No stvari se zakompliciraju kada se zaljubi u njezinu kćer Elaine (Katharine Ross).

Film je bio hit među kritičarima

Osim što je Diplomac Nicholsu donio Oscara za najboljeg redatelja, film je pomogao Dustinu Hoffmanu da se probije u Hollywoodu. Isto tako, komedija je zaslužna za popularnost pjesme Mrs. Robinson, koju pjeva popularni duo Simon & Garfunkel.

Iako je od premijere prošlo gotovo pedeset godina, Diplomac se i dalje smatra jednim od najboljih američkih filmova. U kinima je svojevremeno zaradio preko 100 milijuna dolara, a na Rotten Tomatoesu trenutno ima 87 posto.

"Zatim, Diplomac. To je jednostavno jedna od najboljih komedija svih vremena", izjavio je Harrelson u intervjuu. 

"Način na koji je Dustin Hoffman... Pretpostavljam da je to bila njegova prva velika prilika i jednostavno me oborio s nogu kada sam prvi put pogledao taj film. Izvanredna izvedba i, znate, Mike Nichols. Jednostavno nevjerojatno, način na koji je film snimljen, apsolutno je predivan. Tu je također nevjerojatna i neobična ljubavna priča", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.