Trener: Ako želite zdravo i brzo smršaviti, počnite raditi jednu jednostavnu vježbu

Foto: Pexels

Kad je riječ o gubitku masnoće, vježbanje igra ključnu ulogu, ali nisu sve aktivnosti jednako učinkovite za svakoga. Dok dizanje utega izvrsno pridonosi izgradnji mišića i ubrzavanju metabolizma, hodanje se ističe kao jedna od najboljih aktivnosti za održiv gubitak masnoće.

Hodanje je lagana vježba dostupna većini, koja se može raditi gotovo bilo gdje. Kontinuirano sagorijeva kalorije bez prevelikog opterećenja tijela, što olakšava održavanje dosljednosti kroz vrijeme. 

Za razliku od intenzivnih aktivnosti koje mogu uzrokovati pretjerani umor, hodanje je vježba koja se može izvoditi dulje i poboljšava zdravlje srca.

Nutricionistički terapeut, trener i stručnjak za mršavljenje, Justin Nault, koji na TikToku objavljuje sadržaje o zdravlju i wellnessu, podijelio je svoje razloge zašto je hodanje učinkovitije od dizanja utega ili bilo koje druge fizičke aktivnosti kada je riječ o gubitku masnoće.

"Hodanje je najbolja vježba za gubitak masnoće. Bolje je od trčanja ili bilo koje visokointenzivne aktivnosti koja povećava razinu kortizola", ističe u videu.

@justinnaultofficial Replying to @Dr. Shanté | Life Coach #walking #walkingforweightloss #cardioworkout #cardioforfatloss #fatloss #weightlosscoach ♬ original sound - justinnaultofficial

Također se osvrće na dizanje utega, razbijajući mitove o njegovoj ulozi u gubitku masnoće.

"Iako volim dizanje utega, ako jedete dovoljno da izgradite nove mišiće – govorim o najmanje 2000 kalorija za većinu ljudi – to nema veliki utjecaj na gubitak masnoće. Također, ako dižete utege, a ne jedete dovoljno – što je česta pogreška – samo trošite vlastito mišićno tkivo i s vremenom zapravo usporavate metabolizam", objasnio je.

Njegova preporuka je hodanje deset minuta do sat vremena nakon svakog obroka. Nakon toga ćemo primijetiti kako postupno gubimo masnoću i poboljšavamo san, tvrdi. "Samo radite ono što je održivo za vas 14 dana i bit ćete iznenađeni kako se osjećate", zaključuje Nault.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.