USKRS samo što nije, pa ako još ne znate što ispeći od kolača, sada je vrijeme da odlučite. Ovdje smo izdvojili nekoliko najpopularnijih suhih kolačića koji se mogu napraviti i tjednima unaprijed, a ako želite nešto tradicionalno, napravite jedan od ovih kolača u nastavku.
Makovnjača i orahnjača, u nekim dijelovima Hrvatske orehnjača, godinama su omiljeni kolači u obiteljima čiji se recepti prenose iz generacije u generaciju. Najčešće se radi za Uskrs i Božić, a ovdje vam donosimo recept s kojim nećete pogriješiti.
Omiljen kremasti kolač iz devedesetih koji još nije zaboravljen, a savršen je za blagdane i posebne prilike. Biskvit, višnje, krema i čokoladna glazura dobitna su kombinacija, a cijeli recept za ovaj kolač pronađite ovdje.
Ne postoji osoba koja može odoljeti najkremastijoj čokoladnoj kremi i savršeno prhkim korama koje se tope u ustima. Mađarica je s razlogom kraljica kolača, a radit ćemo ju i ovog Uskrsa, i to po ovom receptu uz koji uvijek ispadne top!
Kakao keksi spojeni kremom od jaja i preliveni čokoladnom glazurom - jedni i jedini išleri omiljeni su kolačići bez kojih ne možemo zamisliti ni jedan blagdan, a ako ih želite napraviti za Uskrs, ovdje pronađite recept.
Svi se možemo složiti da je ovo kolač koji ili volite ili ne volite, no on je neizostavan na svečanim i blagdanskim proslavama. Breskvice karakterizira mekano tijesto punjeno nadjevom od pekmeza i uvaljano u šećer, a recept je ovdje.
Starinski kolač s prhkim tijestom, marmeladom, meringom i orasima koji radimo i ovih blagdana. Ako ih napravite po ovom receptu, garantirano će odmah nestati s tanjura.