Ovaj trik za kuhanje tjestenine promijenit će vam život, svi smo to krivo radili

Foto: Shutterstock

SVATKO od nas minimalno jednom tjedno kuha neko jelo s tjesteninom i često nam je upravo to najjednostavnije - skuhati tjesteninu, napraviti umak, a po želji dodati i povrće ili meso. Brzo, učinkovito, ukusno i zasitno.

Jednako tako, sigurno tjesteninu kuhate kao i većina - uzmete veliki lonac, napunite ga vodom, dodate malo soli i čekate da zavrije. Ovisno o jačini štednjaka, ponekad čekate i više od 10 minuta, no što kada bismo vam rekli da zapravo ne trebate trošiti vrijeme i da tjesteninu možete skuhati na potpuno drugačiji i jednostavniji način?

Nedavno smo naišli na trik nad trikovima za kuhanje tjestenine koji će vam skratiti vrijeme kuhanja na minimum, a usto će vam ostati vode za kuhanje umaka, umjesto da pola litre vode iz lonca završi u odvodu.

Kuhanje tjestenine u tavi

Za početak, uzmite tavu. Da, dobro ste pročitali - tavu umjesto lonca. Neka tava bude malo dublja, ovisno o tome koju količinu tjestenine kuhate, a tjesteninu zatim stavite izravno u tavu, prije nego što ste dodali vodu.

Ulijte jednu do dvije litre hladne vode (hladna voda sprječava da se tjestenina zalijepi), ovisno o količini tjestenine, koja bi trebala prekriti tjesteninu. Uključite štednjak na srednje jaku vatru i povremeno promiješajte. I to je to!

Tjestenina će biti kuhana za otprilike 10 minuta, a prednost je to što će vam ostati taman toliko škrobne vode da od nje možete napraviti izvrstan umak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.